Nieuwsbrief Jan 2023

Inmiddels is het al weer 2023, een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Een nieuw jaar betekent vaak ook dat het één en ander wijzigt. Daarnaast willen we jullie graag laten weten wat wij jullie nog meer kunnen bieden. Wij hebben de belangrijkste zaken en wijzigingen in een nieuwsbrief voor jullie gebundeld.

 

   Pensioen

Met ingang van 2023 neemt iedereen die werkzaam is bij WerktijdZorg en 21 jaar of ouder is deel aan de STIPP Plus-regeling. Dit geldt ook voor de nieuwe uitzendkracht vanaf dag 1 dat hij/zij werkzaam is bij Werktijd Uitzendburo. Binnenkort ontvangen de uitzendkrachten die nieuw aangemeld worden bij Plus-pensioen een brief met informatie over wat dit voor jou betekent.

   Fasetelling

Per 2022 is de fasetelling in de NBBU-cao gewijzigd. Ook de uitzendkrachten die in 2022 nog in de overgangsfase zaten vallen per 2023 in de nieuwe fasetelling. Dit betekent dat je eerder, namelijk
na 52 gewerkte weken (vakantieweken tellen ook mee), in aanmerking komt voor een contract voorbepaalde tijd.

   Inlenersbeloning

De inlenersbeloning wordt stapsgewijs uitgebreid. Dat betekent dat per 2023 de vaste eindejaarsuitkering onderdeel van de inlenersbeloning wordt. Per 1 juli 2023 heeft de uitzendkracht ook recht op alle toeslagen die bij de inlener van toepassing zijn en heeft de uitzendkracht recht op alle kostenvergoedingen.

   Budgetcoaching

Heb jij dat ook wel eens, dat je geld op is, terwijl je nog een stukje maand over hebt? Heel vervelend natuurlijk!
Heb je financiële uitdagingen en wil je betalingsachterstanden voorkomen? Ook daarbij kunnen wij jou hulp bieden in de vorm
van budgetcoaching! Hierbij werken wij samen met Doorzaam, een organisatie gericht op duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Aanmelden kan via jouw contactpersoon bij WerktijdZorg. Liever anoniem? Dat kan ook. 
Stuur dan een e-mail naar info@doorzaam.nl.
 
Heb jij een loonbeslag en heb je hier vragen over? Ook hier kan Doorzaam jou bij helpen!  Je kunt ze (volledig anoniem) bellen. Ze zijn te bereiken op: 085-2737 452.

   Minder stress, meer energie

Iedereen ervaart wel eens stress. Om goed te kunnen presteren hebben we een bepaalde mate van stress nodig. Dat noemen wedan positieve stress. Je spreekt van negatieve stress wanneer je het als nare gebeurtenis ervaart. Deze stress blijft langer hangen en verdwijnt niet zomaar. Wist je dat bij een derde van het verzuim stress de oorzaak is? Geen nood! Er is hulp.

Binnen zes weken kun je namelijk je stress niveau verlagen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. In zo’n korte periode je stress level verlagen? Jazeker. Wij bieden hiervoor een 6-weekse training aan: Minder stress meer energie aan. Tijdens deze training krijg jij een persoonlijke coach van Lesstress. 

Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. 
De training kost niks, alleen kost het ongeveer 15 minuten per dag om het programma te volgen. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via jouw contactpersoon bij WerktijdZorg.


Tot zover alle belangrijke zaken en wijzingen op een rijtje. Heb je toch nog vragen,  schroom dan niet om je contactpersoon bij  WerktijdZorg te bellen. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Laten we er samen weer een buitengewoon jaar van maken!