Categorie: Nieuws

foto tilly’Ik doe het uitzendwerk naast mijn vaste baan en dat is goed te combineren naast een gezin met kinderen’

 Ik ben Willie Tillema 46 jaar en werk al een aantal jaar met veel plezier voor Werktijdzorg. Ik kom niet uit Friesland en daarom was het voor mij in het begin erg zoeken en afwachten waar ik terecht zou komen. Op een avond (het was pikkedonker) moest ik naar Metslawier en na een paar omleidingen was tom tom de weg kwijt en ik dus ook. Snel bellen dat ik onderweg ben en waarschijnlijk iets later aankom. Op mijn eigen richtingsgevoel gaan rijden, terwijl ik dacht ik rij de wereld af zo afgelegen, maar uiteindelijk gelukkig gevonden en daar aangekomen waren ze heel blij dat ik er was.

 Als uitzendkracht moet je heel flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Dat maakt het ook weer uitdagend want je weet nooit precies waar je komt en wat je te wachten staat. Soms krijg je een lijstje met namen, een sleutelbos en zeggen ze ‘kijk maar hoe ver je komt’ en een andere keer krijg je veel informatie en werk je meer samen. Het is erg leuk om overal te komen, zo leer ik Friesland meer kennen en weet ik welke zorginstellingen er zijn.

 Ik werk 16 uur vast in Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Het is  fijn dat ik daar de weg weet en patiënten die ik naar de revalidatie breng al wat informatie kan geven over waar ze terecht komen. Voor ik een vast contract kreeg was ik meer inzetbaar voor Werktijdzorg, maar ze zijn al heel blij met alles wat je kan doen. Het werkt erg fijn dat je zelf kan aangeven wanneer je kan werken en je kan je ook digitaal inschrijven voor bepaalde diensten.  Er is altijd goed overleg met de medewerkers van Werktijdzorg en ze zijn erg meedenkend en meegaand. Werktijdzorg is meestal goed te bereiken en je krijgt altijd snel antwoord op je vragen. Ik doe het uitzendwerk naast mijn vaste baan en dat is goed te combineren naast een gezin met kinderen. De ene keer ben ik heel druk in het ziekenhuis en de anderen keer kan ik weer wat meer doen voor Werktijdzorg.  Al met al een afwisselende baan met veel uitdaging en waarin je zelf bepaald wanneer je werkt, dit kan niet als je een vaste baan hebt. Ik heb in het begin dat ik in Friesland kwam wonen voor een ander uitzendbureau gewerkt, maar vond het contact daar niet zo prettig en de werkplekken waren minder interessant. Dus ik ben erg blij met de fijne contacten met Werktijdzorg.

Naast mijn werk mag ik thuis graag in de tuin werken, wandelen, fietsen en mozaïeken. Mozaïeken is erg ontspannend, maar ook een tijdrovende klus. Eerst een ontwerp bedenken, uittekenen, kleuren bedenken en dan alle stukjes goed passend maken, plakken en afwerken. Mijn grootste project is een balkonvloer geweest, daar ben ik 4 maanden mee bezig geweest. Soms doe ik kleine workshops met kinderen of collega’s wat ze erg leuk vinden, meestal zijn dat dan fotolijstjes, kleine dienbladen, vogelhuisjes etc. Op de foto ben ik bezig met een schilderijtje voor aan de muur.

mozaieken

 

Terug naar overzicht