Categorie: Nieuws

Een recordaantal van 50 ondernemers en gemeenten sluit tijdens het Koploperevenement van 8 juni hun Koploperproject met succes af. Gedurende de 9 maanden van het traject hebben alle deelnemers stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen. Veelal wordt een Koplopertraject afgesloten met een gezamenlijk Koplopersymposium waaraan Koplopers van verschillende gemeenten deelnemen. Tijdens een Koplopersymposium presenteren gemiddeld 20 tot 30 Koplopers hun resultaten en delen ze hun ervaringen en kennis met de aanwezigen.

Tijdens het aankomende Koplopersymposium op 8 juni neemt een recordaantal van 50 Koplopers deel! Om deze mijlpaal te vieren, nodigde gedeputeerde Hans Konst de 50 Koplopers uit voor een bijeenkomst op woensdag 4 maart op het provinciehuis in Leeuwarden. Daar ging – na een korte uitleg over de ontwikkelingen bij het Koploperproject – gedeputeerde Konst samen met de Koplopers op een ludieke foto waarbij de Koplopers en de gedeputeerde samen het cijfer 50 vormden.

Provincie wil nog duurzamer werken
Gedeputeerde Konst vertelde de aanwezigen dat ook de provincie Fryslân de intentie heeft het Koplopertraject te doorlopen. De provincie doet al veel op het gebied van MVO, maar willen het goede voorbeeld blijven geven. Daarom start de provincie binnenkort met een aantal Koploper-scans die inzicht geven in onder andere afval- en vervoersstromen.

300 Koplopers
Het Koploperproject is in 2011 met een pilot begonnen en vervolgens succesvol uitgerold over de provincie Fryslân. Werktijd Uitzendburo is deelnemer aan het project. De verwachting is dat er eind 2015 circa 300 bedrijven, gemeenten en instellingen het Koploperproject hebben doorlopen. Kijk voor meer informatie op www.koploperproject.nl.

Gedeputeerde Konst en 50 Koplopers

Terug naar overzicht