Categorie: Nieuws

Mijn naam is Daniëlle Damhuis en ik heb de afgelopen maanden stage gelopen bij WerktijdZorg. Voor mijn stage opdracht heb ik mij verdiept in de huisartsenzorg, de veranderingen en de ontwikkelingen in de zorg. Ik ben bezig geweest met het inventariseren van grotere huisartsenpraktijken in Friesland: met meer dan 4 huisartsen. Ook heb ik functieprofielen gemaakt van de functies POH- somatiek, POH-GGZ (POH=praktijkondersteuners) en de praktijkmanager, zodat ik erachter kwam wat de functies inhouden en welke vacatures er de komende jaren verwacht worden. Een gedeelte van de opdracht was dat ik een huisartsenpraktijk moest gaan interviewen. Het was best moeilijk om een praktijk te vinden die hier tijd voor wou vrijmaken. Gelukkig was praktijkmanager Cis Wolfswinkel van huisartsenpraktijk ‘De Kompe’ in Gorredijk bereid om haar ervaringen met mij te delen.

Mijn opdracht was tevens om te onderzoeken of er behoefte is vanuit huisartsenprakijken om via WerktijdZorg  POH’s en praktijkmanagers in te zetten. WerktijdZorg is namelijk al geruime tijd bezig om kandidaten voor deze functies te werven en kan hierin ook voorzien. Uit het interview met de praktijkmanager van huisartsenpraktijk ‘de Kompe’ is gebleken dat er waarschijnlijk veel vraag zal komen naar POH’s. Ook de vraag naar praktijkmanagers zal toenemen, maar deze worden momenteel al veel ingezet door een andere organisatie in Friesland.

Ik heb deze opdracht met veel enthousiasme aangepakt en gemaakt. Ik heb er tevens veel van geleerd en ben blij dat ze mij deze opdracht hebben gegeven. WerktijdZorg en Cis Wolfswinkel hartelijk bedankt!

Daniëlle Damhuis

Huisartsenpraktijk de Kompe  Huisartsenpraktijk 'de Kompe'  in Gorredijk


 

 

Terug naar overzicht