Categorie: Nieuws

Per 1 november 2013 kunnen werkgevers aanspraak maken op een premie van € 2.500 wanneer zij een werkzoekende jongere in Fryslân tenminste een half jaar in dienst nemen.

Doel


Doel van de Jongerenvoucher is om werkzoekende jongeren in Fryslân voor minimaal zes maanden werkervaring op te laten doen. De werkgever ontvangt hiervoor een tegemoetkoming... in de salariskosten van € 2.500,-. Het maakt voor een werkgever niet meer uit of hij een jongere met een WW- of een WWB-uitkering aanneemt of in welke gemeente de jongere woont. De regeling geldt voor alle werkzoekende jongeren in Fryslân.

Voorwaarden


Voorwaarden aan de Jongerenvoucher zijn o.a. dat de jongere ouder is dan 17 jaar en jonger dan 28 jaar, in de provincie Fryslân woont en  ingeschreven staat als werkzoekend. De werkgever heeft recht op de Jongerenvoucher wanneer hij binnen de periode 1 november 2013 en 1 december 2014 een arbeidsovereenkomst voor tenminste zes maanden biedt. Op deze manier is de jongere niet meer afhankelijk van een uitkering. Per bedrijf of organisatie kan voor maximaal drie werknemers een Jongerenvoucher worden aangevraagd.

Premie ontvangen


Mocht uw organisatie voor deze premie in aanmerking willen komen, dan kan WerktijdZorg u hierbij helpen. Wij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij de werving & selectie. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Terug naar overzicht