Categorie: Nieuws

Hallo Werktijders, (bijna) vakantiegangers en/of doorwerkers!

Het is voor jullie en voor ons een hele gekke tijd op dit moment…. Contact in welke vorm met elkaar dan ook is erg belangrijk!
Misschien ben je nu meer aan het videobellen of stuur je eerder een lief kaartje naar familie en vrienden.

Ons kantoor is nu ook ingericht met 1.5 meter afstand werkplekken van elkaar en wij als collega’s zien elkaar ook weer meer. Erg fijn natuurlijk.
Door deze wijzigingen willen wij ons kantoor ook direct wat opvrolijken en wat persoonlijker maken.
Hier kan jij ons mee helpen! Het lijkt ons namelijk ontzettend leuk om van jou een kaartje te ontvangen. Dit kan een kaartje zijn die je al hebt liggen, een kaartje ‘groeten uit’, een kaartje vanaf jouw vakantieadres of compleet iets anders.
Wij vinden het allemaal fantastisch! De leukste, origineelste ontvangt van ons een leuk zomerpakket!

Ons adres is :
WerktijdZorg
Het Meer 58 C
8448 GK Heerenveen

Laat de kaartjes maar komen!

Categorie: Nieuws

"WerktijdZorg zou ik zeker aanraden aan mijn klasgenootjes!"


"Ik ben Ilse Hofman. 19 jaar oud en woon in Leeuwarden. Ik volg de opleiding Verpleegkunde niveau 4 op de Friese poort.

Ik ben door het aanraden van mijn klasgenootje bij WerktijdZorg terecht gekomen en ben nu sinds september 2019 werkzaam als helpende.
WerktijdZorg vind ik een heel vriendelijk bedrijf. Ik voel mij altijd welkom en er wordt snel op de mail gereageerd. Er zijn veel diensten waar je uit kunt kiezen. Ik bepaal wanneer ik wel en niet kan werken, waardoor ik school en werk zeer goed kan combineren.

Per week uitbetaald krijgen vind ik een groot pluspunt. Een voordeel van het werken via WerktijdZorg is dat je diensten op verschillende locaties draait, zo doe je meer ervaring op dan wanneer je bij een bedrijf in vaste dienst bent.
Een minpunt vind ik dat je niet altijd op een vaste groep staat, waardoor je minder betrokken raakt.
Werken met het online plansysteem is heel handig. Zo kan je gemakkelijk openstaande diensten bekijken, beschikbaarheid invullen, jezelf inplannen en je rooster bekijken.
WerktijdZorg zou ik zeker aanraden aan mijn klasgenootjes!"

Wil jij naast je studie in de zorg ook graag een baan waarbij je zelf bepaalt waar en wanneer je werkt? Neem contact gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!
Bel 0513-760033 of mail: info@werktijdzorg.nl

 

Categorie: Nieuws

Tijdens de Week van de Zorg en Welzijn, 16 t/m 21 maart a.s. openen tal van zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Met een baan in deze sector kun je écht het verschil maken voor een ander. In het hele land worden er in die week volop evenementen georganiseerd gericht op leren en werken in deze sector.
Kijk
hier wat er in jouw regio zoal georganiseerd wordt. Net als de afgelopen jaren organiseert WerktijdZorg in deze week weer op Facebook de verkiezing 'Zorgkanjer van het jaar'!


Ken jij zo'n kanjer, die het volgens jou écht verdient om eens in het zonnetje gezet te worden? Of heb je een collega die boven het maaiveld uitsteekt, voor wat betreft zijn/haar inzet voor een bepaalde organisatie, doelgroep of cliënt? Of gun je het juist een vrijwilliger, die al jaren met heel veel liefde en enthousiasme zorgt voor een ander? Volg dan tijdens de Week van de Zorg en Welzijn op onze Facebook pagina en reageer op onze Zorgkanjer actie door de naam te noemen van jouw Zorgkanjer. Het liefst horen we ook waarom hij of zij deze nominatie verdient.

Wie mag je opgeven? 
IEDEREEN die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag je opgeven! Of diegene nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, mantelzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg, het ziekenhuis of vrijwilliger is in de zorg.
Winnaars van de Zorgkanjer van voorgaande jaren zijn uitgesloten voor deelname!

Beoordeling winnaar 
We tellen de personen die het meest genoemd worden (Let op, dus alleen de namen worden geteld, niet de likes. Je mag meerdere mensen nomineren; maar niet vaker dan 1x per persoon) in de reacties op onze Facebook berichten (die over de Zorgkanjer 2020 gaan). Kort voor de eindstreep ontvangen de finalisten een uitnodiging van ons om zich voor te stellen. Daarna is de echte finale!

Bij elk bericht op een zakelijke Facebook pagina is het voor de beheerder zichtbaar hoeveel mensen het bericht bereikt heeft. Om het bereik te verhogen heb je, likes, reacties en deelacties nodig. Iedere dag wordt de tussenstand op Facebook getoond d.m.v. een printscreen, zodat de deelnemers weten hoe ze ervoor staan. Diegene die op dinsdag 24 maart om 10.00 uur het hoogste bereik heeft gehaald met zijn of haar bericht is winnaar van de ZORGKANJER 2020!

Wat wint de ZORGKANJER VAN 2020?
Diegene het hoogste bereik van zijn of haar bericht op onze Facebook pagina wordt ZORGKANJER VAN 2020! Hij of zij wint een prachtige wissel trofee, een bos bloemen en een cadeaubon!
Dinsdag 24 maart om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt!

Op onze Facebookpagina staat meer info over deze actie. Volg jij ons al?

 

 

Categorie: Nieuws

Op dinsdag 28 januari a.s. organiseert WerktijdZorg samen met een scholingsbureau wederom  een informatiedag voor herintredende verpleegkundigen en verzorgenden IG.

Heb jij een diploma verpleegkundige, verzorgende IG of ziekenverzorgende en kun je niet meer als zodanig aan de slag omdat je al een tijdje niet meer in de zorg werkt en daardoor dus niet meer bekwaam bent? Meld je dan nu aan!

De bedoeling is dat jij je voor 23 januari opgeeft en dat wij, aan de hand van jouw CV een gesprek voor jou inplannen met een medewerker van WerktijdZorg en een verpleegkundig docent van het trainingsbureau. Dit trainingsbureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en verzorgen van cursussen voor zorgmedewerkers en verpleegkundigen o.a. in de ouderenzorg. Samen kijken zij of je in aanmerking komt voor de bijscholing, zodat je weer als VIG-er of verpleegkundige aan de slag kunt. Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van deze scholing geheel voor WerktijdZorg, maar dit wordt je uitgelegd tijdens het gesprek.

Dus wil jij graag herintreden in de zorg? Heb je vragen omtrent de scholing, of wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Geef je dan snel op voor deze informatiedag!  Stuur je motivatie en CV vóór 23 januari a.s. naar: info@werktijdzorg.nl

LET OP: Deze dag is uitsluitend bedoeld voor werkzoekenden met een diploma verpleegkundige, verzorgende IG/ziekenverzorgende die ook daadwerkelijk weer in de zorg willen gaan werken. Zonder een diploma heeft het geen zin om je op te geven. We nemen uitsluitend aanmeldingen voorzien van een motivatie en CV in behandeling! Wij plannen voor iedereen die in aanmerking komt een kort persoonlijk gesprek in; je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn. Je ontvangt van ons het tijdstip waarop je wordt verwacht.

Aanmelden is verplicht!

Categorie: Nieuws

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe VIG-ers. Ken jij iemand die (deels) beschikbaar is, en (zeer) binnenkort kan beginnen? Meld diegene aan en ontvang van ons € 250,-!

Hoe kun je hem of haar aanmelden?   
 Uiteraard vraag je diegene eerst of hij/zij dit wil!
Stuur vervolgens een mail naar: info@werktijdzorg.nl met de volgende informatie van betreffende VIG-er:
·  Voor- en achternaam
·  Functie: verzorgende IG (of een Verpleegkundige die als VIG-er wil werken)
·  Geboortedatum
·  Telefoonnummer en mailadres

Voorwaarden:
·  Deze persoon staat nog niet bij ons ingeschreven
·  Het betreft een gediplomeerde en ervaren verzorgende IG of verpleegkundige
·  Deze persoon gaat binnen 3 maanden na aanmelding voor ons aan de slag (op flexibele basis of op basis van een urencontract met min-max uren)
·  Als dank voor jouw aanmelding, ontvang jij (wanneer deze nieuwe medewerker minimaal 700 uren voor ons gewerkt heeft) € 250,- van ons!

Categorie: Nieuws

"Afgelopen zomer ben ik 3 weken in Bangladesh geweest om daar vrijwilligerswerk te doen bij een ziekenhuis. In dit ziekenhuis zaten mensen die aan het herstellen zijn van lepra, een ziekte die veel voorkomt in Bangladesh.
In dit ziekenhuis zaten ongeveer 15 mensen per ruimte met alleen een bed en verder niets. Mannen en vrouwen zitten wel gescheiden van elkaar. Er is dus een ruimte met mannen en een ruimte met vrouwen.
De mensen zijn toch heel dankbaar dat ze hulp kregen en dat er voor hun werd gezorgd. Dat komt mede doordat het ziekenhuis werd gefinancierd van donaties over de hele wereld. Alleen de allerarmste mensen liggen in dit ziekenhuis omdat ze zelf geen geld hebben om een ziekenhuis te betalen.


Wij hebben een grote ruimte gebouwd waar de mensen komen die hersteld zijn van lepra. In dit gebouw krijgen ze trainingen en cursussen zodat ze weer kunnen meedraaien in de samenleving. Dit is niet vanzelfsprekend, er wordt vaak op mensen neergekeken met een (lichamelijke) beperking. Door deze trainingen leren de mensen dat ze zich nuttig kunnen maken in de samenleving door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een baan.

Helaas komt lepra veel voor in Bangladesh, terwijl het vrij makkelijk te voorkomen is door medicatie. Maar doordat mensen doorwerken om hun familie te onderhouden gaat het van kwaad naar erger. Hierdoor wordt de ziekte alleen maar erger en moeten er soms zelf armen of benen geamputeerd worden.
Ik vond het heftig om te horen en zien. Het is makkelijk te voorkomen, maar de mensen willen voor hun familie blijven zorgen. Daarnaast schamen de mensen zich er ook voor. En hoe langer je wacht, hoe groter de bacterie wordt.

Het is wel heel mooi om te zien hoe dankbaar de mensen zijn. Er zijn weinig middelen als je het vergelijkt met een ziekenhuis in Nederland, maar de mensen zijn toch heel dankbaar. Dit is erg bijzonder om te zien. Het was hele bijzondere ervaring om deze mensen te kunnen helpen!"

BA119_Alinde_Bergsma_DSC_1356.JPG 68397088_2331104507106438_3704209138734071808_n

70005904_2215535401905977_4524801376944914432_o

 

 

 

Categorie: Nieuws

Dit jaar hebben wij ons puntensysteem geïntroduceerd. Hiermee kunnen onze medewerkers sparen voor zorgkleding, cursussen en trainingen.

Werk jij voor ons in de ouderenzorg? Dan spaar je automatisch punten. Voor elk gewerkt uur krijg je namelijk een punt.
Deze kun je inwisselen voor (op dit moment) uniformjasjes, cursussen en trainingen. Mogelijk voegen we hier binnenkort ook nog artikelen aan toe.

De 'spelregels':
◾Per gewerkt uur krijg je 1 punt
◾De puntentelling is begonnen op 1 januari 2019
◾Jouw puntensaldo kun je per mail bij ons opvragen
◾Het puntensaldo wordt per kwartaal bijgewerkt
◾Een uniformjasje kost 150 punten
◾Cursussen en trainingen wisselend aantal punten
◾Ga je bij ons uit dienst? Dan vervallen jouw punten

Het scholingsprogramma van 2019 vind je aan de rechterzijde van deze pagina (klik op het logo van scholingsbureau MAIS)
Wanneer het scholingsprogramma van 2020 bekend is, zal deze ook op de website geplaatst worden.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om jouw actuele saldo zelf in te zien. Je kunt jouw puntensaldo opvragen bij Edwin: Edwin@werktijdzorg.nl

 

Uniformjasje

Categorie: Nieuws
Al een tijdje is men bezig over een nieuwe functiedifferentiatie in de zorg, met name een differentiatie in de verschillende verpleegkundige functies.
De minister wil dit in samenwerking met V&VN vast laten leggen in een nieuwe wet; de Wet BIG ll

Veel verpleegkundigen zijn het niet eens met de nieuwe wet en de voorwaarden die daarin worden gesteld. Er is een actiegroep opgericht, BIG 2 in overgang. Deze actiegroep heeft binnen een paar dagen enorm veel leden gekregen en heeft verschillende brieven gestuurd aan de minister en V&VN met daarin de nodige vragen over deze nieuwe Wet BIG ll.

De vakbonden willen antwoorden van minister Bruins op vragen van verpleegkundigen over het wetsvoorstel BIG II. De bonden waren in juni nog positief over de overgangsregeling, maar zijn geschrokken van de kritiek. Vakbond NU'91 is van plan samen te werken met actiecomité Wet BIG II in de overgang.

Kijk hier voor meer informatie:
https://www.nursing.nl/wet-big-ii-vakbonden-willen-antwoorden-van-minister/


Categorie: Nieuws

Afbeelding 2

Wegens het succes van vorig jaar, hebben we dit jaar opnieuw een 'Draaiend rad' op de kop weten te tikken!
We gaan dus opnieuw leuke prijzen weggeven. Iedereen die deze zomer voor ons werkt, maakt kans! Hoe leuk is dat?

Vanaf de 3e week van juli gaan we iedere week (t/m augustus) een flinke zwaai aan het draaiend rad geven. In die periode maak je elke week dat je werkzaam bent voor ons kans op een leuke prijs. Hoe meer diensten je werkt, hoe meer kans je maakt! Het nummer dat op het rad tevoorschijn komt is namelijk gekoppeld aan het dienstnummer van ons plansysteem.

Wat je precies kunt winnen is nog een verrassing, maar we zullen alles met je delen op Facebook!
Volg je ons nog niet? Ga dat dan vooral doen! Uiteraard krijgen de winnaars van ons ook een persoonlijk berichtje.
En tevens verklappen we wel alvast de hoofdprijs...….. Dit is namelijk een weekendje weg voor 2 personen!

Werk jij nog niet voor ons? Neem dan direct contact met ons op! 0513-760033 of info@werktijdzorg.nl


Wij wensen iedereen alvast een hele fijne zomer, veel succes en natuurlijk héél veel werkplezier!

 

 

Categorie: Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de verpleegkundigen en verzorgenden niet op de hoogte is van de 'nieuwe' richtlijn omtrent smetten, die al in 2011 is opgesteld en uitgebracht.

Werk jij voor ons als verzorgende IG of verpleegkundige en heb je behoefte aan scholing omtrent smetten? 13 juni a.s. wordt er een cursus wondzorg gegeven. Wil je hier aan meedoen? Informeer bij Anette naar de mogelijkheden! 0513-760033 of anette@werktijdzorg.nl

Onderstaand het onderzoek van onderzoeksbureau Nivel naar deze richtlijn (bron: TvZ verpleegkunde in praktijk en wetenschap. www.tvzdirect.nl)

Geen herziening, wel implementatie richtlijn smetten nodig
In 2011 verscheen de landelijke richtlijn over preventie en behandeling van smetten. Deze richtlijn sluit nog steeds aan bij actuele wetenschappelijke kennis en inzichten. Een groot deel van de verpleegkundigen en verzorgenden kent de richtlijn en bijbehorende praktijkkaarten echter niet. Het is dan ook niet zinvol om te investeren in een inhoudelijke herziening van de richtlijn, maar wel in de implementatie van de richtlijn.

Smetten is een oppervlakkige huidaandoening huidaandoening die vooral bij cliënten in verpleeghuizen en de wijkverpleging veel voorkomt. Om verpleegkundigen en verzorgenden bij de preventie en behandeling van smetten te ondersteunen verscheen in 2011 de richtlijn ‘Smetten (intertrigo) preventie en behandeling’.1 Deze richtlijn is samengevat in handzame praktijkkaarten en een informatiefolder voor cliënten.

Herziening nodig?
Het was onduidelijk of de inhoud van deze richtlijn inmiddels verouderd was en of er in de praktijk knelpunten speelden bij preventie en behandeling van smetten. Om dit te onderzoeken en vervolgens te kunnen beslissen of de richtlijn herzien moest worden verrichtten Nivel en IQ healthcare op verzoek van ZonMw/V&VN een knelpuntenanalyse.

Geen nieuwe kennis

Een internationale literatuurstudie leverde geen nieuwe belangrijke inzichten op. Wat er op dit moment vanuit onderzoek bekend is over de preventie en behandeling van smetten komt ook in de huidige richtlijn aan bod. Bij het verschijnen van de richtlijn in 2011 werd echter wel geconstateerd dat er weinig wetenschappelijk bewijs was voor met name preventieve maatregelen bij smetten. Deze conclusie geldt nog steeds.

Knelpunten preventie
De huidige richtlijn beveelt preventieve maatregelen aan als deppend drogen en goed drooghouden van huidplooien, het voorkomen van overmatig transpireren en voorkomen van huid-op-huid contact met scheurlinnen, non-woven gaas of Engels pluksel. Ondanks dat er een richtlijn is, blijkt dat ruim vier op de tien verpleegkundigen en verzorgenden (44 procent) knelpunten bij de preventie van smetten ervaren. Een veel genoemd knelpunt is het vergeten van preventieve maatregelen, 24 procent van alle ondervraagde verpleegkundigen en verzorgenden noemt dit. Het onvoldoende betrekken van cliënten bij de preventie wordt door 8 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden ook ervaren als knelpunt.

Knelpunten behandeling
Ook bij de behandeling van smetten ervaren bijna vier op de tien (37 procent) verpleegkundigen en verzorgenden knelpunten. Voor een deel gaan die over samenwerking. De richtlijn raadt aan bij twijfel en in ieder geval bij geïnfecteerde smetten een deskundige (dermatologieverpleegkundige, verpleegkundig specialist, wondconsulent, huisarts, verpleeghuisarts of dermatoloog) in te schakelen. Het ontbreken van duidelijke samenwerkingsafspraken met andere disciplines is echter het meest genoemde knelpunt (door 12 procent van alle ondervraagde verpleegkundigen en verzorgenden). Ook blijken er in de praktijk veel verschillende producten te worden gebruikt, die de richtlijn afraadt (zoals poeders) of die de richtlijn helemaal niet noemt (zoals Sudocrem).
Bij de behandeling van smetten ervaart 9 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden het ook als een knelpunt dat cliënten vaak niet betrokken en geïnformeerd zijn.

Implementatie is nodig
Ervaren knelpunten van verpleegkundigen en verzorgenden lijken niet samen te hangen met het feit dat de huidige richtlijn inmiddels al vrij oud is. Ze hangen meer samen met een gebrekkige implementatie van deze richtlijn. Het blijkt dat ruim twee derde (67 procent) van de verpleegkundigen en verzorgenden zowel de richtlijn als de bijbehorende praktijkkaarten niet kent (figuur 1).
smetten plaatje


Dit is een opmerkelijke uitkomst, mede omdat in de richtlijn wel implementatie-adviezen staan, bijvoorbeeld scholing van verpleegkundigen en verzorgenden, verspreiding van de richtlijn via presentaties, publicaties en instellingsprotocollen. Deze adviezen zijn relevant, maar er zal meer moeten gebeuren.
Ten eerste kan er meer aandacht worden besteed aan web-based mogelijk- heden. Hoewel de richtlijn en praktijkkaarten met enige inspanning op internet te vinden zijn, kan de vindbaarheid worden verbeterd. Ook de ontwikkeling van apps en digitale dossiers behoren tot de mogelijkheden. Zo noemde een geïnterviewde verpleegkundige dat in haar organisatie de richtlijn is ingebouwd in het digitale zorgdossier wat zij heel handig vond.
Ten tweede vraagt de vormgeving aandacht. Verpleegkundigen en verzorgenden noemden in de interviews dat de huidige praktijkkaarten compacter, overzichtelijker en aantrekkelijker vormgegeven kunnen worden.
Ten derde kan er ook worden gekeken naar de beschikbare middelen om cliënten te informeren. Geïnterviewde verpleegkundigen noemden dat de informatiefolder compacter en aantrekkelijker kan zijn. Daarnaast kan ook worden gekeken naar verspreiding via de kanalen die voor de cliënten gangbaar zijn (zoals de site thuisarts).
Anderzijds weten we dat verspreiding van een richtlijn alleen niet automatisch leidt tot daadwerkelijk gebruik van een richtlijn. Binnen zorgorganisaties moet actief aandacht zijn voor het gebruik van de richtlijn. De huidige richtlijn geeft adviezen over hoe dit bereikt kan worden, zoals via het organiseren van casusbesprekingen binnen teams van verpleegkundigen en verzorgenden.

Conclusie
De oplossingen voor de knelpunten die verpleegkundigen en verzorgenden momenteel ervaren worden grotendeels al besproken in de huidige richtlijn smetten. Mede daarom, maar ook vanwege het feit dat er nauwelijks nieuwe wetenschappelijke kennis is, is er geen aanleiding om de richtlijn inhoudelijk te herzien. Het advies is dan ook om niet te investeren in een herziening van de richtlijn, maar wel in gerichte implementatie-acties.

 

 

 

Categorie: Nieuws

 5 jaar geleden nam WerktijdZorg een deel van het personeelsbestand over van Care4u. Mét succes!
Inmiddels is onze organisatie naast personeelsvoorziening in de ouderzorg & welzijn, werkzaam voor bijna alle ziekenhuizen in NoordNL. Op de foto ons artikel in de laatste editie van Heel Holland Zorgt.Heel Holland Zorgt1Heel Holland Zorgt

 

 

Categorie: Nieuws

DurkjeIk ben Durkje en ben op 1 mei begonnen aan de leuke functie als Teamleider Zorg.
Ben woonachtig in Grou en woon op een prachtige plek op het water in een woonboot.
De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest in de commerciële wereld als Rayonmanager/Operationeel manager in de branche Facilitaire dienst.
Daarvoor ben ik werkzaam geweest vanaf 1986 in de zorg met functies waar veel te organiseren viel, dit past nl bij mij.
Nu kwam deze functie bij WerktijdZorg voorbij en kan ik van bovenstaande ervaringen een goede combinatie maken.


Mijn doel is om er samen met de collega's een mooie en vooral een succesvolle toekomst voor WerktijdZorg van te maken.

 

 

Categorie: Nieuws

Wilja 1'Mijn naam is Wilja en ik werk sinds mei 2018 voor WerktijdZorg. Ik zat toen in het 4e leerjaar van de opleiding MBO Verpleegkunde. Ik mocht als verzorgende IG werken, omdat ik een overgangsbewijs van het 3e naar het 4e leerjaar had.
Ik heb op verschillende locaties, en met verschillende doelgroepen gewerkt. Dit vind ik het grote voordeel van werken voor een uitzendbureau! Hier heb ik namelijk veel van geleerd, iets wat natuurlijk ook heel goed is voor je opleiding.

Werken voor WerktijdZorg is erg goed te combineren met een opleiding, je kunt namelijk zelf online je diensten uitkiezen. Heb je een periode geen tijd om te werken, omdat je het bijvoorbeeld druk hebt met je studie of stage, of omdat je op vakantie gaat? Dan is dit geen probleem, je zet jezelf dan gewoon op ‘niet beschikbaar’.

 

De medewerkers van WerktijdZorg zijn altijd erg betrokken, ik voel mij totaal geen nummer. Je kunt altijd binnenlopen voor een praatje, als je vragen hebt of voor een kopje koffie. Een leuk voordeel is dat je per week uitbetaald krijgt, je hebt dus lekker snel je loon.

Afgelopen maand heb ik mijn diploma gehaald dus nu kan ik echt aan de slag als verpleegkundige! Ik had het geluk dat er op mijn stage adres een vacature was op het moment dat ik mijn diploma haalde. Ik heb hierop gesolliciteerd en ik ben aangenomen, hier ben ik erg blij mee! Ik kon dus gelijk aan het werk voor 24 tot 32 uur per week.
Daarnaast vind ik het leuk om af en toe nog eens voor Werktijd te werken wanneer ik tijd heb. Dit kan ik heel makkelijk zelf bekijken in het medewerkersportaal of de app!

Dus zoek jij een leuke vakantie- of bijbaan in de zorg? Dan kan ik je WerktijdZorg zeker aanbevelen!'

Categorie: Nieuws

Tijdens de Week van de Zorg en Welzijn, 11 t/m 16 maart a.s. openen tal van zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Met een baan in deze sector kun je écht het verschil maken voor een ander. In het hele land worden er in die week volop evenementen georganiseerd gericht op leren en werken in deze sector.  Kijk hier wat er in jouw regio zoal georganiseerd wordt. Net als de afgelopen jaren organiseert WerktijdZorg in deze week weer op Facebook de verkiezing  'Zorgkanjer van het jaar' !

Ken jij zo'n kanjer, die het volgens jou écht verdient om eens in het zonnetje gezet te worden? Of heb je een collega die boven het maaiveld uitsteekt, voor wat betreft zijn/haar inzet voor een bepaalde organisatie, doelgroep of cliënt? Of gun je het juist een vrijwilliger, die al jaren met heel veel liefde en enthousiasme zorgt voor een ander? Volg dan tijdens de Week van de Zorg en Welzijn op onze Facebook pagina en reageer op onze Zorgkanjer actie door de naam te noemen van jouw Zorgkanjer. Het liefst horen we ook waarom hij of zij deze nominatie verdient.

Wie mag je opgeven? 
IEDEREEN die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag je opgeven! Of diegene nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, mantelzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg, het ziekenhuis of vrijwilliger is in de zorg. Winnaars van de Zorgkanjer van voorgaande jaren zijn uitgesloten voor deelname!

Beoordeling winnaar
We tellen de personen die het meest genoemd worden (Let op, dus alleen de namen worden geteld, niet de likes. Je mag meerdere mensen nomineren; maar niet vaker dan 1x per persoon) in de reacties op onze Facebook berichten (die over de Zorgkanjer 2019 gaan). Kort voor de eindstreep ontvangen de finalisten een uitnodiging van ons om zich voor te stellen. Daarna is de echte finale!

Bij elk bericht op een zakelijke Facebook pagina is het voor de beheerder zichtbaar hoeveel mensen het bericht bereikt heeft. Om het bereik te verhogen heb je, likes, reacties en deelacties nodig. Iedere dag wordt de tussenstand op Facebook getoond d.m.v. een printscreen, zodat de deelnemers weten hoe ze ervoor staan. Diegene die op dinsdag 19 maart om 10.00 uur het hoogste bereik heeft gehaald met zijn of haar bericht is winnaar van de ZORGKANJER 2019!

Wat wint de ZORGKANJER VAN 2019?
Diegene het hoogste bereik van zijn of haar bericht op onze Facebook pagina wordt ZORGKANJER VAN 2019! Hij of zij wint een prachtige wissel trofee, een bos bloemen en een cadeaubon!
Dinsdag 19 maart om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt!

Op onze Facebookpagina staat meer info over deze actie. Volg jij ons al?

Categorie: Nieuws

Op dinsdag 26 februari a.s. organiseert WerktijdZorg samen met een scholingsbureau wederom  een informatiedag voor herintredende verpleegkundigen en verzorgenden IG.

Heb jij een diploma verpleegkundige, verzorgende IG of ziekenverzorgende en kun je niet meer als zodanig aan de slag omdat je al een tijdje niet meer in de zorg werkt en daardoor dus niet meer bekwaam bent? Meld je dan nu aan!

De bedoeling is dat jij je voor 21 februari opgeeft en dat wij, aan de hand van jouw CV een gesprek voor jou inplannen met een medewerker van WerktijdZorg en een verpleegkundig docent van het trainingsbureau. Dit trainingsbureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en verzorgen van cursussen voor zorgmedewerkers en verpleegkundigen o.a. in de ouderenzorg. Samen kijken zij of je in aanmerking komt voor de bijscholing, zodat je weer als VIG-er of verpleegkundige aan de slag kunt. Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van deze scholing geheel voor WerktijdZorg, maar dit wordt je uitgelegd tijdens het gesprek.

Dus wil jij graag herintreden in de zorg? Heb je vragen omtrent de scholing, of wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Geef je dan snel op voor deze informatiedag!  Stuur je motivatie en CV vóór 21 februari a.s. naar: info@werktijdzorg.nl

LET OP: Deze dag is uitsluitend bedoeld voor werkzoekenden met een diploma verpleegkundige, verzorgende IG/ziekenverzorgende die ook daadwerkelijk weer in de zorg willen gaan werken. Zonder een diploma heeft het geen zin om je op te geven. We nemen uitsluitend aanmeldingen voorzien van een motivatie en CV in behandeling! Wij plannen voor iedereen die in aanmerking komt een kort persoonlijk gesprek in; je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn. Je ontvangt van ons het tijdstip waarop je wordt verwacht.

Aanmelden is verplicht!

 

 

Categorie: Nieuws

Deze maand staat uitzendkracht Marrie bij ons in de Spotlight! Marrie werkt voor ons als helpende en instellingskok.


'Ik ben Marrie en werk sinds mei dit jaar met veel plezier bij Werktijdzorg.

Bij een netwerkbeurs in Steenwijk sprak ik Greta van Werktijdzorg. Het voelde gelijk goed. Bij werktijdzorg ben je geen nummer en word je gewaardeerd als persoon. Het is een gezellig team die ook van alles organiseert. Zoals afgelopen zomer een draaiend rad waar je per dienst prijzen kon winnen, en een gezellige barbecue in Joure waarbij je iedereen beter leert kennen. Wat ik ook goed vind is dat ik een BHV cursus heb mogen doen via Werktijdzorg.

Ik werk graag op uitzendbasis omdat je dan op veel verschillende plekken werkt. En je kan zelf kiezen wanneer en waar je werkt.  De werkplekken zijn heel gevarieerd.  De ene keer werk ik in een verzorgingshuis in Heerenveen of Wolvega, dan weer in een woonzorgboerderij voor mensen met dementie en Alzheimer, of ik ga de wijk in waar ik van een huisje op het platteland naar een hoge torenflat in Heerenveen ga met een mooi uitzicht over de hele stad. En weer een andere dag werk ik als instellingskok en kan iedereen genieten van het lekkere eten. Dit soort werk geeft mij energie. En je wordt er wel proactief en flexibel van.

Zo leer je ook ontdekken wat het meest bij je past. Ik had ook nooit gedacht dat ik het werken met dementerende zo leuk zou vinden.

Zoals je op de foto kunt zien schilder ik graag in mijn vrije tijd! Het liefst schilder ik landschappen en stadsgezichten met paletmes van plaatsen waar ik ben geweest. Waaronder Steenwijk en omgeving. Mijn schilderijen zijn te bewonderen op mijn Facebook pagina Marrie-art.

Een andere leuke bezigheid is het langeafstand fietsen in binnen en buitenland. Het is een hele ervaring om bijvoorbeeld van Noord Nederland helemaal naar Rome te fietsen. En te ervaren hoe snel het landschap en de cultuur veranderd.'

Foto Marrie

 

Ook met zoveel plezier werken in de zorg? Neem gerust contact met ons op om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen!

Categorie: Nieuws

Je kent ze vast wel, prachtige lokale kleinschalige initiatieven met als doel: iemand of een bepaalde groep helpen om het leven een beetje mooier te maken.

Een paar voorbeelden:

 • Inzamelingsactie om bepaalde hulpmiddelen (die niet worden vergoed) te bekostigen.

 • Inzamelingsactie om een bepaalde woongroep gezelliger te maken.

 • Actie om vrijwilligers te zoeken om mantelzorgers of zorgverleners te ontlasten.


Ken jij iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Reageer dan op onze oproep Facebook, Twitter of LinkedIn en beschrijf wie volgens jou onze hulp kan gebruiken.

In deze koude wintermaanden gaan wij één van de ingezonden doelen onder de aandacht brengen op social media en samen met jullie hulp ondersteunen. Het kan gaan om behoefte aan een (kleine) financiële bijdrage, praktische hulp of bijvoorbeeld spullen. In de maanden november en december gaan wij een van de aangedragen initiatieven uitlichten en helpen om het doel te realiseren. We hebben jullie hulp dus nodig! Deel zoveel mogelijk onze berichten, en tag mensen indien je denkt dat iemand kan helpen.

Wat zijn de voorwaarden om een doel aan te melden?

 1. Jij volgt ons op Facebook, Twitter en/of LinkedIn.

 2. We zijn op zoek naar kleinschalige initiatieven in de provincie Friesland.

 3. Het mag gaan om een bedrijfsmatig of particulier initiatief.

 4. Het initiatief moet zorg & welzijn gerelateerd zijn.

 5. Geef zo beknopt mogelijk en duidelijke informatie over je doel, zonder daarbij privacygevoelige informatie te delen. Desgewenst mag je aanvullend een mail sturen naar: info@werktijdzorg.nl voor aanvullende info en/of een verwijzing naar een website.

 6. Indien het gaat om een financiële bijdrage moet men (naderhand)kunnen aantonen, dat het geld daadwerkelijk benut is voor het gewenste doel.


Linkafbeelding


 

Categorie: Nieuws

Volg jij ons al op LinkedIn, Facebook en/of Twitter? Dan maak jij kans om volgkanjer van de maand te worden! Volg je ons nog niet? Doe het dan snel om ook kans te maken!

 linkedinlogo FB  

Elke maand wordt er één volgkanjer uitgekozen. Ben jij diegene met de meeste waardevolle, leuke of creatieve reactie op een bericht op één van deze kanalen? Dan maak je kans!


Wat kan je winnen?

Een heerlijke traktatie voor jou en je zorgcollega’s op locatie (mits je in de zorg werkt en anders thuis)!

 Let op:

 • Zorg er voor dat je ons volgt

 • Iedereen mag meedoen en iedereen maakt kans

 • Reageer op een bericht op één van de kanalen, de meest waardevolle, leuke of creatieve reactie wordt beloond!


Klik op bovenstaande logo's en volg ons nu! En je bent voortaan altijd op de hoogte van onze actuele vacatures, nieuwtjes en acties!!

Logo VolgKanjer

Categorie: Nieuws

foto Rinnie'Mijn grootste kick is wanneer een cliënt het vervelend vindt dat er wéér een "nieuwe" zuster langskomt, aan het eind van de verzorging zegt: 'Komt u morgen weer zuster?' Dan heb ik wat goeds gedaan!'

Even voorstellen...
Mijn naam is Rinnie en ik werk sinds april dit jaar Verzorgende IG voor WerktijdZorg.

Ik werk graag voor WerktijdZorg omdat:
Ik zelf mag bepalen waar en wanneer ik wil werken. Ik werk graag 8-urige diensten en deze worden meer dan genoeg aangeboden. Ook kortere diensten zijn er genoeg.


Personeel van WerktijdZorg heeft altijd tijd voor je zijn altijd vriendelijk en geïnteresseerd in jou als persoon. WerktijdZorg is niet een te grote organisatie waardoor je als personeel geen nummer maar een gewaardeerd collega voelt. Vragen worden altijd snel beantwoord, tijdens kantooruren heel goed te bereiken.

Ik vind het heerlijk om van ene naar andere organisatie te poolen. Je komt echt voor de cliënt de papieren huishouding rondom de zorg is niet jouw taak, uiteraard het rapporteren wel, maar daar heb je veel al je secretaresses voor omdat je in het digitale tijdperk niet zomaar meer kunt rapporteren.

Mijn grootste kick is wanneer een cliënt het vervelend vindt dat er wéér een "nieuwe" zuster langskomt, aan het eind van de verzorging zegt: 'Komt u morgen weer zuster?' Dan heb ik wat goeds gedaan!

 

Categorie: Nieuws

De bewuste keuze voor het zelfstandig ondernemerschap moet centraal staan in een oplossing voor de problemen rond de Wet DBA, vindt de branchevereniging. Daarmee maak je toetsing aan de gezagsverhouding bij de zelfstandig ondernemer overbodig. Het zou bovendien verstandig zijn oplossingen eerst in de praktijk te toetsen.

De Wet DBA is als vervanger van de VAR nooit in de praktijk getoetst en daar ondervinden we nog steeds de nadelen van. Maandag 3 september organiseert minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees met de staatssecretarissen van Economische Zaken, Mona Keijzer, en Financiën, Menno Snel, een vervolgoverleg Werken als Zelfstandige. De NBBU zal op die bijeenkomst pleiten voor nieuwe criteria voor zelfstandig ondernemerschap en pilots om deze criteria te ontwikkelen. Meerdere veldpartijen, bijvoorbeeld uit de bouw, scharen zich achter dit voorstel. De ideeën van de NBBU zijn in nauwe samenwerking met Bouwend Nederland en Zelfstandigen Bouw tot stand gekomen.

Vasthouden aan het toetsen van een al dan niet bestaande gezagsverhouding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is ongewenst. Hierbij doemt hetzelfde probleem op als bij de Wet DBA, complexe toetsing van een moeilijk te definiëren concept met onzekerheid bij opdrachtgevers en opdrachtnemers tot gevolg. Uiteindelijk leidt dit niet tot een oplossing voor het probleem waarvoor de Wet DBA in het leven werd geroepen: gedwongen ondernemerschap aan met name de onderkant van de arbeidsmarkt bestrijden.

Toets alternatieven eerst


De les die we uit de Wet DBA kunnen trekken, is dat alternatieven eerst in de praktijk uitgeprobeerd moeten worden alvorens ze te verankeren in wet- en regelgeving. Ondertussen blijft de wens bestaan om een duurzame oplossing te realiseren. Deze na te streven oplossing moet voldoen aan twee uitgangspunten:

1. Aan het werknemerschap wordt niet getornd. De definitie van de arbeidsovereenkomst blijft ongewijzigd;

2. De beoordeling van de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer vindt plaats aan de hand van nader vast te stellen – en gedragen – criteria van zelfstandig ondernemerschap.

Bewust ondernemerschap


De NBBU verzoekt het tweede uitgangspunt leidend te maken in het vervolgoverleg en hierbij de bewuste keuze voor het zelfstandig ondernemerschap centraal te stellen. De beoordeling van dit ondernemerschap stimuleert volwaardig ondernemerschap, maakt toetsing aan een gezagsverhouding daarmee overbodig en neemt de onzekerheid weg bij opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Pilots om toetscriteria te ontwikkelen


Wij stellen branchebrede pilots in meerdere sectoren voor om de beoordeling van het zelfstandig ondernemerschap uit te proberen. In deze pilots vindt de beoordeling plaats aan de hand van nader

vast te stellen criteria. Uiteindelijk leveren de resultaten van de pilots praktijklering op om tot een werkbare en gedragen langetermijnoplossing te komen van deze weerbarstige problematiek.

De conceptpilots liggen klaar


Piet Meij, hoofd sociaaleconomische zaken van de NBBU, benadrukt: “We hebben conceptpilots voor onder andere de zorg en de bouw klaarliggen. Daarmee kun je morgen al aan de slag. Hiermee toetsen we in de praktijk op welke wijze opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar contracteren. We zoeken aansluiting bij de voorstellen van het kabinet, zoals opt-out, indicatie van een minimumtarief en de webmodule, en kijken naar mogelijkheden voor de ontwikkeling van een ondernemersovereenkomst. Die sluit uit dat sprake is van een arbeidsovereenkomst. Uiteindelijk is het uitgangspunt altijd dat de zzp’er bewust voor het ondernemerschap kiest en ondernemer is.”

Download het voorstel van de NBBU voor veldpartijen voor het vervolgoverleg Werken als Zelfstandige


Bron: www.nbbu.nl

 

Categorie: Nieuws

foto tilly’Ik doe het uitzendwerk naast mijn vaste baan en dat is goed te combineren naast een gezin met kinderen’

 Ik ben Willie Tillema 46 jaar en werk al een aantal jaar met veel plezier voor Werktijdzorg. Ik kom niet uit Friesland en daarom was het voor mij in het begin erg zoeken en afwachten waar ik terecht zou komen. Op een avond (het was pikkedonker) moest ik naar Metslawier en na een paar omleidingen was tom tom de weg kwijt en ik dus ook. Snel bellen dat ik onderweg ben en waarschijnlijk iets later aankom. Op mijn eigen richtingsgevoel gaan rijden, terwijl ik dacht ik rij de wereld af zo afgelegen, maar uiteindelijk gelukkig gevonden en daar aangekomen waren ze heel blij dat ik er was.

 Als uitzendkracht moet je heel flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Dat maakt het ook weer uitdagend want je weet nooit precies waar je komt en wat je te wachten staat. Soms krijg je een lijstje met namen, een sleutelbos en zeggen ze ‘kijk maar hoe ver je komt’ en een andere keer krijg je veel informatie en werk je meer samen. Het is erg leuk om overal te komen, zo leer ik Friesland meer kennen en weet ik welke zorginstellingen er zijn.

 Ik werk 16 uur vast in Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Het is  fijn dat ik daar de weg weet en patiënten die ik naar de revalidatie breng al wat informatie kan geven over waar ze terecht komen. Voor ik een vast contract kreeg was ik meer inzetbaar voor Werktijdzorg, maar ze zijn al heel blij met alles wat je kan doen. Het werkt erg fijn dat je zelf kan aangeven wanneer je kan werken en je kan je ook digitaal inschrijven voor bepaalde diensten.  Er is altijd goed overleg met de medewerkers van Werktijdzorg en ze zijn erg meedenkend en meegaand. Werktijdzorg is meestal goed te bereiken en je krijgt altijd snel antwoord op je vragen. Ik doe het uitzendwerk naast mijn vaste baan en dat is goed te combineren naast een gezin met kinderen. De ene keer ben ik heel druk in het ziekenhuis en de anderen keer kan ik weer wat meer doen voor Werktijdzorg.  Al met al een afwisselende baan met veel uitdaging en waarin je zelf bepaald wanneer je werkt, dit kan niet als je een vaste baan hebt. Ik heb in het begin dat ik in Friesland kwam wonen voor een ander uitzendbureau gewerkt, maar vond het contact daar niet zo prettig en de werkplekken waren minder interessant. Dus ik ben erg blij met de fijne contacten met Werktijdzorg.

Naast mijn werk mag ik thuis graag in de tuin werken, wandelen, fietsen en mozaïeken. Mozaïeken is erg ontspannend, maar ook een tijdrovende klus. Eerst een ontwerp bedenken, uittekenen, kleuren bedenken en dan alle stukjes goed passend maken, plakken en afwerken. Mijn grootste project is een balkonvloer geweest, daar ben ik 4 maanden mee bezig geweest. Soms doe ik kleine workshops met kinderen of collega’s wat ze erg leuk vinden, meestal zijn dat dan fotolijstjes, kleine dienbladen, vogelhuisjes etc. Op de foto ben ik bezig met een schilderijtje voor aan de muur.

mozaieken

 

Categorie: Nieuws

U heeft het bijna niet kunnen missen want uw e-mail box wordt vast overstroomd met privacy verklaringen en ook in het nieuws wordt de nieuwe privacywet breed uitgemeten. De Algemene Verordening Gegevensbescheming (AVG) is afgelopen vrijdag van kracht geworden.

Heeft u voor uw bedrijf al maatregelen genomen?
Het is belangrijk dat u een volledig privacy statement opstelt en publiceert, bijv. op uw website. Daarnaast dient u alle persoonsgegevens die u vastlegt in een verwerkingsschema te registreren met de grondslag van verwerking. U mag enkel noodzakelijke persoonsgegevens vragen. Wat moet u verder doen? Beoordelen of een Functionaris Gegevensbescherming (FG) noodzakelijk is (en zo ja, deze aanstellen), een DPIA maken als u nieuwe systemen integreert in uw organisatie en u moet datalekken registreren en melden in bepaalde situaties. Werkt u met 3e partijen die voor u persoonsgegevens verwerken? Sluit dan een verwerkersovereenkomst.

Is Werktijd privacy proof?
Wij hebben het privacy statement opgesteld, deze is vindbaar op onze website. Het verwerkingsschema hebben wij intern geïntegreerd en met onze relaties sluiten wij een verwerkersovereenkomst.
Indien u deze nog niet heeft ontvangen dan volgt deze op korte termijn.
Onze systemen zijn beveiligd en elke medewerker heeft een persoonlijke inlogcode. Daarnaast hebben we nog andere maatregelen genomen waardoor wij voldoen aan de wetgeving.

Heeft u vragen of op-/aanmerkingen over ons privacy beleid? Laat het ons dan weten!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe bereken ik mijn SV loon?

Als je een uitkering ontvangt moet je in sommige gevallen je SV loon doorgeven aan bijvoorbeeld UWV. We leggen je uit hoe je dit kan berekenen.

Het totale SV loon in het kalenderjaar:
Onder het kopje 'Cumulatieven' vind je op de (laatste) loonstrook het SV loon dat je tot dusver hebt verdiend in het betreffende kalenderjaar.

Het SV loon per week of 4 weken:

Als je het SV loon per week of 4 weken wilt weten dan doe je dit op de volgende manier:

Open de loonstroken die betrekking hebben op het tijdvak dat je moet doorgeven; stel je moet de periode 14 mei 2018 t/m 3 juni 2018 weten. Dit zijn weeknummers 20, 21 en 22. De data en weeknummers vind je bovenaan je loonstrook (onder tijdvak). In de 3e kolom (vanaf boven) staat de berekening van je loon. Hier vind je ook een bedrag bij 'Loon voor loonbelasting en premies'. Dit is het SV loon. Wanneer je meerdere weken moet doorgeven dan tel je die verschillende weken bij elkaar op (dus in het voorbeeld: het bedrag op de loonstrook van week 20, 21 en 22).

 

Categorie: Nieuws

‘Je bent altijd welkom voor een praatje bij WerktijdZorg’

Hoewel ze deze keer als ‘Zorgkanjer in de Spotlight’ staat, staat ze zelf allesbehalve graag in het middelpunt van de belangstelling. Om die reden noemen we alleen haar voornaam, Coby.  Iets vertellen over haar passie (haar werk als verzorgende IG) doet ze veel liever. Coby is een van de Zorgkanjers die al vele jaren een visitekaartje is voor WerktijdZorg.

Haar ervaringen bij WerktijdZorg vat ze als volgt samen; ‘De deur staat altijd open en je bent altijd welkom voor een praatje; soms moet je nu eenmaal even je hart luchten. De sfeer is erg gemoedelijk. Voor mij is het ideaal om zelf te kunnen reageren op openstaande diensten. Ik kan zelf bepalen wanneer, waar en hoeveel uren ik wil werken. Dat is hèt verschil met een vaste baan; ik heb veel meer vrijheid! WerktijdZorg is een prima werkgever, ik zou echt geen negatieve dingen kunnen bedenken!’

Op de vraag of ze wellicht nog een leuke ervaring met ons wil delen, begint ze te lachen. ‘Ik heb tijdens een van mijn diensten eens een meneer geholpen met douchen. Meneer hield de douche vast, maar liet deze per ongeluk mijn richting op gaan. Met als gevolg dat ik drijfnat was. Ik heb me, voor zover dit kon drooggedept maar heb mijn dienst natuurlijk wel afgemaakt. Die dienst kreeg ik natuurlijk heel veel grappige opmerkingen zoals ‘heb je gezwommen en was je je badpak vergeten?’

Categorie: Nieuws

Suzanne BuisEven voorstellen……..
Ik ben Suzanne en ik werk al bijna anderhalf jaar met veel plezier als huishoudelijk medewerker voor WerktijdZorg.
In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn gezin en mag ik graag de natuur in gaan.
Als hobby mag ik graag lezen, relaxen en naar de sauna gaan.

Waarom vind ik het werken voor een uitzendburo zo leuk?
Ik vind het samenwerken zeer plezierig met het werk wat ik doe via WerktijdZorg doe voor verschillende organisaties.
Waar ik voor werk, doe ik het altijd met heel veel plezier.En dat merk ik ook altijd, de mensen zijn altijd heel erg tevreden en de organisaties ook. De waardering krijg ik ook altijd te horen en dat is natuurlijk heel fijn.
Het verschil met andere bureaus is dat je staat ingeschreven en vaak niets meer hoort. Bij WerktijdZorg is alles goed geregeld en voel je je een werknemer en geen nummer, heel fijn!
Het contact is altijd heel goed.
Ik zou wel wat vaste uren willen, want dan ben je wat meer op 1 plek want je bouwt wel een band met personeel en bewoners op. Dat is wel wat jammer als je voor verschillende organisaties werkt, maar dat is ook het enige verschil met een vaste baan.
Ik maak op de werkvloer veel gezelligheid en plezier mee en dat is zo fijn als je dit werk doet!

 

 

 

Categorie: Nieuws

Per 1 maart 2018 is het Personenregister kinderopvang van start gegaan. Iedereen die woont of werkt op een locatie waar kinderen worden opgevangen, moet zich inschrijven in het register. Na inschrijving wordt iedereen continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend zijn voor het werken met kinderen.

Ook uitzendkrachten zijn verplicht om zich direct in te schrijven. Na de inschrijving moet de kinderopvangorganisatie waar zij werkzaam zijn hen koppelen aan de organisatie. Inschrijving én koppeling zijn voorwaarden om te mogen werken in de kinderopvang.

Uitzendkrachten kunnen zich inschrijven op duo.nl/personenregisterkinderopvang. Hier vindt u ook meer informatie en de meest gestelde vragen over het personenregister.

Bron: www.nbbu.nl

Categorie: Nieuws

Vorige week  vond het On Stage beroepenfeest plaats in het Abe Lenstra Stadion, en met veel succes!
VMBO leerlingen uit de gemeente Heerenveen waren uitgenodigd om kennis te maken met de bedrijven en de verschillende beroepen.
Ruim 240 beroepsoefenaren vertelden gepassioneerd over hun vak. Werktijd had een actieve rol in de werving van deze bedrijven.

Op 27 maart is de doe dag. Leerlingen gaan dan een dagdeel meekijken en werken in één van de deelgenomen bedrijven.

Werktijd kijkt terug op een succesvolle 2e editie! 

 

 

 

Categorie: Nieuws

 

Marijke TalsmaEven voorstellen….
Ik ben Marijke en ik werk sinds 2012 (met tussenpozen) als helpende en verzorgende voor WerktijdZorg.  

Waarom vind ik het werken voor een uitzendburo zo leuk?
Het is heerlijk om geen vaste baan te hebben voor een periode omdat ik graag op reis ben en eigen baas wil zijn.
Als ik weer genoeg geld heb vertrek ik weer.
Je komt op veel plaatsen en ook dat is erg leuk. Je kan overal een beetje snuffelen wat bij je past.
Je eigen tijd indelen is ook een van de voordelen.
Daarom is het voor mij voorlopig: werken voor een uitzendbureau!

Ook werken als helpende of verzorgende met veel vrijheid? Bel 0513-760033 of mail: info@werktijdzorg.nl

 

 

Categorie: Nieuws

Van 12 t/m 17 maart is het de week van de Zorg en Welzijn. Net als vorig jaar organiseert WerktijdZorg in deze week weer op Facebook de actie  'Zorgkanjer van het jaar' !

Er wordt momenteel veel gevraagd van medewerkers in de zorg maar gelukkig zijn er nog genoeg mensen die met veel plezier hun werk doen en passie hebben voor hun vak. We moeten deze mensen koesteren! Ken jij zo iemand? Kijk dan tijdens de Week van de Zorg en Welzijn op onze Facebook pagina en reageer op onze Zorgkanjer actie door de naam te noemen van jouw Zorgkanjer. Het liefst horen we ook waarom hij of zij deze nominatie verdient.

Wie mag je opgeven? 
IEDEREEN die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag je opgeven! Of diegene nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, mantelzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg, het ziekenhuis of vrijwilliger is in de zorg.

Beoordeling winnaar

We tellen de personen die het meest genoemd worden (Let op, dus alleen de namen worden geteld, niet de likes. Je mag meerdere mensen nomineren; maar niet vaker dan 1x per persoon) in de reacties op onze Facebook berichten (die over de Zorgkanjer 2018 gaan). Kort voor de eindstreep ontvangen de finalisten een uitnodiging van ons om zich voor te stellen. Daarna is de echte finale!

Bij elk bericht op een zakelijke Facebook pagina is het voor de beheerder zichtbaar hoeveel mensen het bericht bereikt heeft. Om het bereik te verhogen heb je, likes, reacties en deelacties nodig. Iedere dag wordt de tussenstand op Facebook getoond d.m.v. een printscreen, zodat de deelnemers weten hoe ze ervoor staan. Diegene die op dinsdag 20 maart om 10.00 uur het hoogste bereik heeft gehaald met zijn of haar bericht is winnaar van de ZORGKANJER 2018!

Nb. Winnaars van de Zorgkanjer van voorgaande jaren zijn uitgesloten voor deelname!

Wat wint de ZORGKANJER VAN 2018?
Diegene het hoogste bereik van zijn of haar bericht op onze Facebook pagina wordt ZORGKANJER VAN 2018! Hij of zij wint een prachtige wissel trofee, een bos bloemen en een cadeaubon!

Dinsdag 20 maart om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt!

Op onze Facebookpagina staat meer info over deze actie. Volg jij ons al? https://www.facebook.com/Werktijdzorg/

 

 

Categorie: Nieuws

Diana FerreiraEven voorstellen….
Ik ben Diana en ik kom uit Brazilië. Ik woon nu 10 jaar in Nederland en ik heb een gezin.
Naast mijn gezinstaken werk ik nu al 1,5 jaar als helpende voor uitzendbureau WerktijdZorg. Ik had hiervoor nog niet eerder voor andere uitzendbureaus gewerkt.
Mijn hobby’s en interesses zijn: fotografie, zwemmen, koken, darten, dansen en muziek in het algemeen.


Waarom werk ik als uitzendkracht voor WerktijdZorg?
Werken voor uitzendbureau WerktijdZorg bevalt mij heel goed, het is voor mij een mooie ervaring en nieuwe uitdaging. Bijvoorbeeld de afwisselende werklocaties en verschillende doelgroepen. Het is leuk om te ervaren en ik leer hierdoor heel veel meer in mijn vak.
Door het werken voor WerktijdZorg werd nog ik zelfstandiger en ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen op de werkvloer.
Het contact tussen mij en het uitzendbureau is duidelijk en open. Ze nemen hun uitzendkracht serieus en dat vind ik belangrijk en fijn!
Een ‘vaste’ baan geeft misschien meer zekerheid en over het algemeen meer rechten, maar dan ben je niet meer vrij om je eigen rooster te bepalen en wanneer je vrij wilt zijn. Werken als uitzendkracht geeft je meer vrijheid om je eigen rooster te bepalen en ook meer flexibiliteit. Maar het ligt er ook aan in welke fase je zit. Bij een onbepaalde tijd contract heb je hetzelfde recht als bij een vast contract, maar natuurlijk ook meer verplichtingen!


Ook als helpende aan de slag op uitzendbasis? Meld je aan via: info@werktijdzorg.nl of bel: 0513-760033!

Categorie: Nieuws

Een nieuw jaar maar weinig nieuwe maatregelen. Wat hou jij in 2018 over onderaan de streep? De meeste werknemer vinden deze maand nauwelijk extra geld op hun loonstrook terug. ADP heeft berekend dat medewerkers met een hoog inkomen er op vooruit gaan en de minima inleveren. Ontvang je een modaal maandsalaris (€ 2894,00) dan ontvang je straks netto € 7,00 meer. Verdien je meer dan 2x modaal dan ga je er ca. € 16,00 per maand op vooruit. Deeltijders met een salaris tussen € 1000,00-1500,00 per maand ontvangen ca. € 4,00 minder.
Hoge inkomens profiteren van een wijziging in het hoogste belastingtarief van 52% naar 51,95%. De achteruitgang bij lage inkomens komt doordat de arbeidskorting niet geheel kan worden benut. Dat geldt voor alle inkomens tot € 1750,00 per maand volgens ADP. Echter, deze kan in veel gevallen wel terug gevraagd worden via de aangifte inkomstenbelasting.

Voor werkgevers gaan de arbeidskosten in veel gevallen omhoog. Dit verschilt echter per sector. De reden dat veel bedrijven duurder uit zijn komt o.a. doordat de verplichte bijdrage van de Zorgverzekeringswet van 6,65% naar 6,9% stijgt.

Bron: www.ad.nl en www.adp.nl

NBBU lanceert cao App!

De NBBU heeft een app gelanceerd waar de NBBU CAO voor Uitzendkrachten op beschikbaar is. Hiermee heb je altijd de actuele arbeidsvoorwaarden bij de hand! De app is speciaal ontwikkeld voor uitzendkrachten. Hij bevat de hele NBBU CAO inclusief alle artikelen, bijlagen en veelgestelde vragen. Ook kan je zien welke wijzigingen er zijn en krijg je een toelichting hierop.
Je kan de app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Categorie: Nieuws

Je kon er niet omheen; vorige week is het regeerakkoord gepresenteerd. We hebben alle arbeidsmarkt gerelateerde voornemens voor je op een rijtje gezet.

 • De periode-ketenregel wordt aangepast: Bij het ingaan van de Wet Werk en Zekerheid mocht men nog 3 contracten in een periode van 2 jaar sluiten. Het voornemen is om de periode van 2 jaar weer te verlengen naar 3 jaar; 3 contracten in 3 jaar. De tussenliggende periode voor het ontstaan van een nieuwe keten blijft 6 maanden.

 • Lengte van de proeftijd gaat omhoog: Als men direct bij indiensttreding een vast contract krijgt aangeboden mag er een proeftijd van 5 maanden worden overeengekomen. Voor contracten van > 2 jaar wordt dit 3 maanden. Voor reguliere contracten verandert er niks.

 • Ontslagprocedures worden iets eenvoudiger: In de Wet Werk en Zekerheid kon de werkgever op basis van 1 ontslaggrond ontslag aanvragen. Dit betekende dus ook dat je voor deze ontslaggrond een volledig dossier opgebouwd moest hebben om het ontslag toegekend te krijgen. Het voornemen is om weer meerdere redenen voor ontslag te kunnen aanvoeren, een zogenaamde stapeling van verschillende ontslaggronden waardoor ontslag op basis van een combinatie van redenen dus toegekend kan worden.

 • Vaderschapsverlof wordt verruimd naar 5 dagen met daarbij recht op 5 weken aanvullend verlof tegen 70% loon.

 • Doorbetaling ziekte van 2 naar 1 jaar: werknemers blijven recht houden op doorbetaling gedurende 2 jaar ziekte echter werkgevers zullen hiervoor 1 jaar verantwoordelijk blijven, het 2e jaar wordt uit een ander 'potje' betaald.

 • De WW premie wordt hoger bij tijdelijke contracten

 • De Wet DBA (ZZP'ers) gaat op de schop: er komt een opdrachtverklaring die moet aantonen of er wel/geen loonheffing moeten worden afgedragen en een ZZP'er zelfstandig is zonder hierbij achteraf risico's te lopen.

 • Aan payrolling zal een gewijzigde invulling worden gegeven: wat hierin precies gaat veranderen kunnen we nog niet aangeven.

 • De duur van de tewerkstellingsvergunning wordt verruimd van 1 naar 3 jaarDit zijn voornemens, we wachten op verdere informatie en ingangsdata. Zodra deze bekend zijn zullen we je hier verder over informeren. Zodra we uitgebreide informatie hebben over één van bovenstaande punten dan zullen we je hierover informeren.

Categorie: Nieuws

Op donderdag 19 oktober a.s. organiseert WerktijdZorg samen met een scholingsbureau wederom  een informatiedag voor herintredende verpleegkundigen en verzorgenden IG.

Heb jij een diploma verpleegkundige, verzorgende IG of ziekenverzorgende en kun je niet meer als zodanig aan de slag omdat je al een tijdje niet meer in de zorg werkt en daardoor dus niet meer bekwaam bent? Meld je dan nu aan!

De bedoeling is dat jij je voor 9 oktober opgeeft en dat wij, aan de hand van jouw CV een gesprek voor jou inplannen met een medewerker van WerktijdZorg en een verpleegkundig docent van het trainingsbureau. Dit trainingsbureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en verzorgen van cursussen voor zorgmedewerkers en verpleegkundigen o.a. in de ouderenzorg. Samen kijken zij of je in aanmerking komt voor de bijscholing, zodat je weer als VIG-er of verpleegkundige aan de slag kunt. Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van deze scholing geheel voor WerktijdZorg, maar dit wordt je uitgelegd tijdens het gesprek.

Dus wil jij graag herintreden in de zorg? Heb je vragen omtrent de scholing, of wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Geef je dan snel op voor deze informatiedag!  Stuur je motivatie en CV voor 9 oktober a.s. naar: Matty@werktijdzorg.nl. Voor telefonische informatie kun je bellen met: 0513-760033 en vragen naar Matty of Rina.

LET OP: Deze dag is alleen bedoeld voor werkzoekenden met een diploma verpleegkundige, verzorgende IG/ziekenverzorgende. Zonder een diploma heeft het geen zin om je op te geven. We nemen uitsluitend aanmeldingen voorzien van een motivatie en CV in behandeling! Wij plannen voor iedereen die in aanmerking komt een kort persoonlijk gesprek in; je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn. Je ontvangt van ons het tijdstip waarop je wordt verwacht.

Aanmelden is verplicht!

Bekijk hier het filmpje van Lydi, één van de uitzendkrachten die de scholing via WerktijdZorg gevolgd heeft en inmiddels weer naar volle tevredenheid werkzaam is als Verzorgende IG.

Categorie: Nieuws

Heeft u het afgelopen schooljaar een praktijk- of werkleerplaats aangeboden aan een leerling? Vergeet u niet de subsidie Praktijkleren aan te vragen?

Met de regeling krijgt u en tegemoetkoming in de kosten voor de praktijkbegeleiding van een leerling. Als werkgever kunt u subsidie krijgen voor:
- VMBO'ers die een leerwerktraject volgen voor een basisberoepsgerichte leerweg
- MBO'ers die een BBL (beroepsbegeleidende) opleiding volgen
- HBO'ers die een duale of deeltijdopleiding volgen in de techniek, landbouw of natuurlijke omgeving
- Premovendi of technologisch ontwerpers in opleiding

De hoogte van de subsidie hangt af van de duur van de periode waarin de werkgever begeleiding heeft gegeven en het totaal aantal ingediende subsidieaanvragen. Als werkgever krijgt u maximaal € 2700,00 per jaar per gerealiseerde praktijkplaats.

De aanvraag moet voor 15 september 17:00 ingediend zijn via de website www.rvo.nl

Categorie: Nieuws

Vorig jaar zijn de cao-lonen in Nederland met 1,8% gestegen. Dit is de grootste loonstijging in de afgelopen 6 jaar.

Het CBS had in januari al voorspeld dat in 2016 de cao-lonen hard waren gestegen, maar publiceerde vandaag de definitieve cijfers. De loonstijging van 1,8 procent die het Bureau meldt, is het gemiddelde voor de circa vier miljoen Nederlanders die onder een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) vallen.

Uit de cijfers blijkt dat vooral de lonen binnen de overheid en het onderwijs het hardst omhoog gingen, met respectievelijk ruim drie procent en bijna vier procent ten opzichte van een jaar eerder.
Ook in de onroerend goed-, bouw-, en verhuursector vond er een flinke loonstijging plaats. In de meeste andere bedrijfssectoren bleef die toename volgens het CBS vrij beperkt. Bijvoorbeeld in de visserij, landbouw en financiële dienstverlening; daar stegen de lonen gemiddeld met één procent.

Door de hogere lonen op de meeste salarisstrookjes en het feit dat het leven niet heel veel duurder werd in 2016, gingen de meeste Nederlanders er vorig jaar qua koopkracht op vooruit. Ze plukten er de vruchten van dat de prijzen slechts 0,3 procent duurder werden, het laagste groeipercentage sinds 1987.

De daling van de olieprijs is de belangrijkste oorzaak voor die gematigde prijsontwikkeling. Halverwege 2014 kostte een vat Brentolie nog 114 dollar. Daarop zette en stevige daling in en begin 2016 bereikte de olieprijs een ongekend dieptepunt van 27 dollar per vat.

Tussen 2011 en 2015 stegen de prijzen juist sterker dan de lonen, waardoor werknemers er in euro's op achteruitgingen. De hogere lonen van 2016 kunnen daardoor op hun beurt weer effect hebben op de toekomstige prijsontwikkelingen. "Dit is het haasje-over-effect. Mogelijk reageren werkgevers op hogere lonen met een prijsverhoging van hun producten", zei CBS-woordvoerder Floris Jansen over de eerdere loonramingen van het Bureau tegen Trouw.

Bron: www.trouw.nl

Categorie: Nieuws

Heerenveen Joure On Stage, het evenement waar vmbo-leerlingen zich kunnen oriënteren op beroepen, wordt voortgezet in 2018. De ervaringen met de eerste editie, in maart van dit jaar, waren enorm positief, zowel van de leerlingen, als van de beroepsbeoefenaren en docenten. Het doel was om te zorgen dat vmbo-leerlingen goede beroepsbeelden krijgen voordat ze hun vervolgopleiding kiezen. De leerlingen waardeerden het project met het cijfer 7,8 en de beroepsbeoefenaren en docenten met het cijfer 8,0. 92% van de leerlingen geeft aan nu een beter beeld van de beroepen te hebben gekregen en 74% is echt enthousiast geworden over een beroep. 

Na de opgedane ervaringen hebben de bestuurders van de deelnemende scholen besloten in het volgende schooljaar opnieuw een groep van ongeveer 1000 vmbo-leerlingen aan Heerenveen Joure On Stage te laten deelnemen. De leerlingen, de meeste uit klas 2 vmbo, bereiden het project voor op school en gaan op dinsdag 6 maart 2018 naar het Beroepenfeest in het Abe Lenstrastadion. Daar praten ze met beroepsbeoefenaren en spreken ze af om hen op de werkplek te bezoeken tijdens de Doe Dag op 27 maart 2018.

De werving van beroepsbeoefenaren is een flinke klus die Werktijd Uitzendburo uit Heerenveen voor deze 2e editie op zich neemt. Projectleider Steffen Pilkes: “Ik vind het heel waardevol dat een lokale partij als Werktijd Uitzendburo beroepsbeoefenaren gaat werven. Net als wij zijn zij gericht op het smeden van duurzame relaties. Met hun netwerk en onze deelnemers van de vorige editie zullen we ons doel van 250 beroepsbeoefenaren op het Beroepenfeest op 6 maart 2018 zeker halen. Vele handen maken licht werk!”

Persbericht

 

 

 

 

 

 

 

 

Geke Schuring, van Werktijd Uitzendburo: “Wij verheugen ons op de samenwerking met Heerenveen Joure On Stage! Als lokaal uitzendburo werkzaam en wonend in het hart van deze regio, dragen wij graag ons steentje bij inzake de beroepsoriëntatie van deze scholieren!” Het Beroepenfeest Heerenveen Joure On Stage is een initiatief van de vmbo-scholen OSG Sevenwolden, Bornego College, Nordwin College, Zuyderzee Lyceum, Linde College en AOC Terra.

Categorie: Nieuws

De wijzigingen in de Arbowet moeten de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroten. Preventie staat nog meer dan voorheen centraal, voorkomen is immers beter dan genezen. De positie van de preventiemedewerker wordt versterkt, het medezeggenschapsorgaan krijgt een grotere rol bij het te voeren arbobeleid en de bedrijfsarts krijgt een adviesrol bij preventiemaatregelen en ziekteverzuimbegeleiding.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

De bedrijfsarts
De bedrijfsarts krijgt binnen de Vernieuwde Arbowet een meer onafhankelijke en adviserende rol. De werkgever wordt verantwoordelijk gesteld voor de verzuimbegeleiding van zijn werknemers. De bedrijfsarts en andere arbeidsdeskundigen krijgen het recht om direct overleg te voeren met de OR of Personeelsvertegenwoordiging. Het idee hierachter is dat zij zo meer invloed kunnen uitoefenen op het gezond en veilig werken binnen de organisatie.

Open spreekuur bedrijfsarts
Elke werknemer (dus ook deeltijd- en flexwerkers, oproepkrachten en personen met een nul-urencontract) kunnen preventief de bedrijfsarts bezoeken wanneer zij vragen hebben over hun gezondheid in relatie tot het werk. Dit met het idee om toekomstig verzuim te voorkomen. Dit kan zonder toestemming van de werkgever, de werkgever mag hierover ook niet worden geïnformeerd door de bedrijfsarts.

De bedrijfsarts krijgt vrije toegang tot de werkvloer
De bedrijfsarts krijgt dit recht, zodat hij de situatie op de werkvloer zelf kan ervaren en hij kan zien wat er op de werkvloer leeft en gebeurt. Hierdoor krijgt hij een completer beeld van de organisatie en kan hij de werkgever een beter preventief advies geven.

Second opinion andere bedrijfsarts
Elke werknemer heeft het recht om een second opinion te laten uitvoeren bij een andere bedrijfsarts, en waar mogelijk een andere arbodienst. Over de invulling en uitvoering van dit recht op second opinion moet de overheid nog nadere informatie verstrekken, dit is namelijk nog niet vastgelegd in de Vernieuwde Arbowet.

Klachtenprocedure
Elke bedrijfsarts moet een klachtenprocedure hebben, zodat een werkgever, werknemer of andere belanghebbende een klacht kan indienen. De indiener moet tijdens de gehele procedure op de hoogte worden gesteld van de voortgang en de uitkomst. Het besluit over de klacht wordt genomen door een onpartijdige derde.

De preventiemedewerker
De OR of Personeelsvertegenwoordiging krijgt instemmingsrecht bij de keuze van de persoon van de preventiemedewerker en over zijn positionering binnen de organisatie. De preventiemedewerker krijgt een belangrijkere rol binnen de organisatie. Hij gaat intensiever samenwerken met de bedrijfsarts en andere arbeidsdeskundigen.

Het basiscontract met een arbodienst
Er wordt een basiscontract arbodienstverlening ingevoerd. Hierin wordt de dienstverlening van de arbodienst vastgelegd. De volgende punten moeten hierin vermeld staan:

 • Dat de bedrijfsarts toegang heeft tot iedere werkplek

 • Hoe de bedrijfsarts of andere arbeidsdeskundige zijn wettelijke taken kan uitvoeren

 • Hoe het overleg tussen de bedrijfsarts, de preventiemedewerker en de OR of personeelsvertegenwoordiging is geregeld

 • Dat de werknemer recht heeft op een second opinion bij een andere bedrijfsarts en hoe deze procedure werkt

 • De meldingsplicht van de bedrijfsarts voor wat betreft beroepsziekten;

 • Hoe gebruik kan worden gemaakt van de klachtenprocedure.

  De werkgever en de arbodienst hebben tot 1 juli 2018 de tijd om de lopende contracten aan te passen aan de Vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet.
  De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt toezicht op de handhaving van het basiscontract. Bij niet correcte naleving kunnen er sancties worden opgelegd.

  Bron: Rijksoverheid en NBBU


Werkgevers kampen met acuut personeelsgebrek

Werkgevers hebben onderschat hoe snel de arbeidsmarkt aan zou trekken en daardoor ontstaan personeelstekorten. Ruim de helft van de werkgevers heeft moeite om geschikt personeel te werven.
Dat blijkt uit een onderzoek van salarisverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij.

Komend jaar verwacht zelfs bijna twee derde van de ruim duizend ondervraagde personeelsmanagers in de problemen te komen op dit vlak. In 2016 had nog slechts 36% van de werkgevers problemen om vacatures vervuld te krijgen. Een jaar eerder was dat minder dan een kwart.

Tekort in veel sectoren
De problemen beperken zich niet meer tot de sectoren ICT en techniek, al zijn de problemen daar wel het grootst. Ook in de gezondheidszorg, de groot- en detailhandel en de industrie heeft meer dan 60% van de werkgevers moeite om functies te vervullen. Volgend jaar verwachten werkgevers in het onderwijs de meest door personeelstekorten geplaagde sector te worden. Bijna vier op de vijf voorziet dan problemen.

Regionale verschillen
Er zijn wel regionale verschillen. Werkgevers in Noord-Holland-Noord hebben bijna allemaal (89%) moeite om geschikte kandidaten te vinden. In de regio Rijnmond geldt dit slechts voor 40% van de kandidaten.

Bedrijven profileren zich
Om toch op te vallen bij potentiële werknemers proberen bedrijven zich te profileren. Dat doen ze vooral door hun bedrijfscultuur en sfeer te benadrukken. Bijna de helft van de bedrijven geeft ook hoog op van de toonaangevende producten die ze hebben en spraakmakende opdrachten die ze binnenkrijgen. Secundaire arbeidsvoorwaarden worden ook ingezet om zich te onderscheiden.

Economische groei
De vraag naar personeel zal naar verwachting verder stijgen, aangezien de seinen voor de Nederlandse economie op groen staan. Het Centraal Planbureau (CPB) is in zijn nieuwe ramingen vandaag positiever geworden over de economische groei in het land. Het CPB gaat voor 2017 uit van een plus van 2,4%, waar eerder nog op 2,1% groei werd gerekend. Voor volgend jaar wordt 2% groei voorzien, wat betekent dat het stevige aantrekken van de economie voorlopig aanhoudt.
Ook De Nederlandsche Bank (DNB) kwam deze week met positieve berichten over de economie.

Bron: ANP en Flexmarkt

Fiscus keurt 1 op 3 modelovereenkomsten ZZP af

De Belastingdienst kijkt uiterst kritisch naar modelovereenkomsten die zijn afgesloten tussen opdrachtgevers en zzp’ers in het kader van de Wet DBA. Ruim een op de drie modelovereenkomsten wordt afgekeurd.

Dat betekent overigens niet dat hierop ook altijd sancties zouden volgen, wanneer de Belastingdienst de DBA weer gaat handhaven. De fiscus heeft een ‘coachende rol’ wanneer een modelovereenkomst niet aan de regels voldoet. Dat schrijft het Directoraat-Generaal Belastingdienst in antwoord op een verzoek op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). De indiener van het WOB-verzoek had informatie opgevraagd die betrekking heeft op de Wet deregulering arbeidsverhoudingen (DBA).

35% modelovereenkomsten afgewezen
Uit de verstrekte informatie blijkt dat ruim 35% van de modelovereenkomsten in eerste instantie wordt afgewezen. Tot de peildatum van 19 april van dit jaar werden 7.443 modelovereenkomsten voorgelegd aan de Belastingdienst. Daarvan werden er 1.566 goedgekeurd en 2.637 afgekeurd. In 2.429 gevallen besloot de indiener de aanvraag zelf stop te zetten.

Coachende rol Belastingdienst
Het kost de fiscus gemiddeld veertien weken om uitsluitsel te geven. Volgens het Directoraat-Generaal komt dit door de coachende rol van de Belastingdienst.
“Wanneer de Belastingdienst constateert dat een ingediende overeenkomst onvoldoende kenmerken bevat om buiten dienstbetrekking te kunnen werken, stelt de Belastingdienst zich behulpzaam op door bijvoorbeeld de wettelijke mogelijkheden toe te lichten. De Belastingdienst geeft aan wat wél kan en hoe het wel kan. Hierover gaat de Belastingdienst met de indiener van de overeenkomst in gesprek. Zo zijn veel van de eerste ingediende versies onvoldoende, maar maken de daaropvolgende versies wel het oordeel werken buiten dienstbetrekking mogelijk. Een overeenkomst wordt dus niet direct afgewezen wanneer de eerste versie niet voldoet.”

Redenen om modelovereenkomst in te trekken
Redenen voor de indieners om hun modelovereenkomst toch niet te laten beoordelen zijn onder andere:

 • Indiener heeft geen behoefte meer aan een standpunt op een overeenkomst;

 • Indiener ziet in dat het een dienstbetrekking betreft of zal werken met een gepubliceerd model;

 • Indiener heeft duidelijk een opdracht en er is geen model nodig.

  Handhaving DBA opgeschort
  Onder opdrachtgevers en zzp’ers bestaat veel onzekerheid over de DBA. Zij vrezen de gevolgen van een afgekeurde modelovereenkomst. De regering heeft daarom besloten dat de Belastingdienst tot ten minste 1 juli 2018 niet zal handhaven.

  Dit besluit geldt niet voor kwaadwillenden. Dit betekent dat de betrokkenen opzettelijk een situatie van evidente schijnzelfstandigheid laten ontstaan of voortbestaan. Dit terwijl zij weten – of hadden kunnen weten – dat er feitelijk sprake is van een dienstbetrekking. Malafide opdrachtgevers behalen hiermee oneigenlijk financieel voordeel.

  Ruis over gezagsrelatie
  De Belastingdienst richt nu eerst op tegen ernstigste gevallen. “Het gaat daarbij dus niet om een zelfstandige professional bij wie er ruis is over de gezagsrelatie”, schrijft het Directoraat-Generaal. “Het gaat wel om gevallen waarin opdrachtgevers opereren in een context van opzet, fraude of zwendel. Daarbij kan worden gedacht aan situaties waarin sprake is van listigheid, valsheid of samenspanning en situaties die leiden tot ernstige concurrentievervalsing, economische of maatschappelijke ontwrichting of waarin het risico aanwezig is van uitbuiting.”

  Bron: PW en flexmarkt.nl

Categorie: Nieuws

Staatssecretaris Wiebes heeft bekend gemaakt dat de wet DBA opnieuw wordt opgeschort, sowieso tot juli 2018. De wet die bedoeld is om een beter onderscheid tussen een zzp'er en een werknemer te maken en verkapte dienstbetrekkingen tegen te gaan ligt al vanaf de invoering onder vuur. Eerder werd de wet tot januari 2018 opgeschort waardoor er tot die tijd geen handhaving en controles plaatsvinden, behalve op ernstige situaties. Dit betekent dat er geen boetes of naheffingen kunnen worden opgelegd.

De wet kwam onder vuur te liggen omdat de regels onduidelijk zijn. Veel zelfstandigen ontvangen hierdoor veel minder opdrachten. Uit onderzoek blijkt dat 99000 zzp'ers werk zijn kwijt geraak door de wet DBA. Opdrachtgevers zijn bang dat de Belastingdienst achteraf alsnog oordeelt dat er sprake is geweest van een dienstverband met dus tot gevolg een flinke naheffing of een boete. Volgens kenners komt van uitstel afstel en zal een nieuw kabinet zich opnieuw over de wetgeving omtrent de zzp'er moeten buigen. We kunnen enkel afwachten hoe zich dit ontwikkelt.

WML (wettelijk minimumloon) juli 2017 bekend

 Het Wettelijk Minimum Loon (WML) per 1 juli 2017 is onlangs bekend gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Ten opzichte van het WML van januari 2017 stijgt het loon 0.89%. Het WML voor werknemers van 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 juli 2017 € 1565,40, € 361,25 per week en € 72,25 per dag.

Vanaf de aangegeven datum wordt het WML aangepast van 23 jaar naar 22 jaar. Dit betekent dus dat een werknemer vanaf zijn 22e levensjaar recht heeft op het hierboven genoemde bedrag. Per 2019 wordt dit aangepast naar 21 jaar. Het loon van jongeren van 18 t/m 20 jaar stijgt per 1 juli 2017 ook mee om te voorkomen dat leeftijd een rol kan spelen bij het aannemen van mensen.

Alle bedragen zijn te vinden in de Staatscourant:  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-28138.html

 

Categorie: Nieuws

Help ons aan een nieuwe zorgkanjer en ontvang een cadeaubon voor een uitje voor 2! Bijvoorbeeld voor een heerlijk dagje wellness, een lekkere high tea, diner, wijnproeverij of theaterbezoek.

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe flexwerkers in de zorg. Met name verpleegkundigen, verzorgenden IG-ers zijn bij ons van harte welkom! Ken jij iemand die nog (deels) beschikbaar is, en direct kan beginnen?

Hoe kun je hem of haar aanmelden?   

Stuur een mail naar: info@werktijdzorg.nl met de volgende informatie van betreffende Zorgkanjer:

·         Voor en achternaam

·         Functie: verzorgende IG of Verpleegkundige (algemeen, specialistisch of ambulance) 

·         Geboortedatum

·         Telefoonnummer

Voorwaarden:

·         Deze persoon staat nog niet bij ons ingeschreven

·         Het betreft een gediplomeerde en ervaren verzorgende IG of verpleegkundige

Als dank voor jouw aanmelding, ontvang jij een cadeaubon met een uitje voor 2! 

Nb. Uitsluitend na een succesvolle inzet;  na 10 gewerkte diensten (binnen een half jaar na aanmelding) ontvang je van ons de cadeaubon. Vermeld dus tevens jouw naam en adresgegevens in de mail.

Categorie: Nieuws

De werkgelegenheid groeit en het aandeel flexkrachten en zzp’ers groeit nog harder. In 2016 waren er 62.000 uitzendbanen meer dan in 2008.
Dat meldt het CBS in de publicatie De arbeidsmarkt in cijfers 2016.


De Nederlandse arbeidsmarkt heeft zich in 2016 duidelijk herstelt van de economische crisis in 2008. Op een aantal fronten werden de cijfers van net voor de crisis vorig jaar overtroffen. Zo bereikte het aantal banen een nieuw record en waren er in het laatste kwartaal van 2016 meer mensen aan het werk dan ooit tevoren. Ook het aantal openstaande vacatures steeg tot boven het langjarig gemiddelde. Sinds de tweede helft van 2013 kwamen er elk kwartaal gemiddeld 5.000 tot 6.000 vacatures bij.
Het aantal werklozen was in 2016 echter nog wel ruim anderhalf keer zo groot als toen, vooral door een sterke groei van de langdurige werkloosheid.


Zorgvacatures moeilijkst te vervullen

Uit recente data van vacaturesite Indeed blijkt dat bedrijven in Nederland moeite hebben om de vacatures in de zorgsector te vervullen. Naar verwachting dreigt er in 2020 een groot tekort aan zorgpersoneel. Indeed onderzocht functies die langer dan 60 dagen openstonden. De top 10 van de moeilijkst te vervullen vacatures in Nederland is als volgt:

1. verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) niveau 3 (48,5% > 60 dagen online)
2. psychiater (41,9% > 60 dagen online)
3. servicemonteur koeltechniek (40,1% > 60 dagen online)
4. machinist (39,4% > 60 dagen online)
5. lasser (36,9% > 60 dagen online)
6. wijkverpleegkundige (36,5% > 60 dagen online)
7. frontend-developer (35,4% > 60 dagen online)
8. loodgieter (34,8% > 60 dagen online)
9. Java-developer (34,6% > 60 dagen online)
10.verpleegkundige niveau 4 (34% > 60 dagen online)

Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: “De zorgsector vertoont opvallend veel langdurig openstaande vacatures. Een van de redenen is de mismatch op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Dit blijkt ook uit het Arbeid in Zorg en Welzijn-rapport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Terwijl de vraag naar werknemers in de sector toeneemt, zijn er steeds minder mensen die een studie in die richting volgen. Verder kromp de sector de afgelopen jaren, met een grote uitstroom en vergrijzing van werknemers tot gevolg. Men verwacht in 2020 een groot tekort aan zorgpersoneel.”

Bron: Indeed en Flexmarkt

Groter aandeel flexwerkers en zzp’ers
Voor het eerst sinds 2008 nam vorig jaar het aantal werknemers met een vast contract toe. Maar het aantal flexwerkers en zzp’ers groeide nog harder. Het deel van de werkzame beroepsbevolking dat vast werk had, was daarom in 2016 kleiner dan voor de crisis: ruim 61%, tegen ruim 68% in 2008. De percentages flexwerkers en zzp’ers waren juist aanzienlijk hoger. In 2016 was het aandeel flexwerkers bijna 22% (ruim 17% in 2008) en dat van zzp’ers meer dan 12% (bijna 10% in 2008).

Meer banen voor uitzendkrachten
Het aantal banen was vorig jaar groter dan in 2008. Vooral in de zorg en de horeca en bij de uitzendbureaus groeide de werkgelegenheid. In 2016 waren er 62.000 uitzendbanen meer dan in 2008.

Bron: CBS

Student? Let erop wat je maximaal mag bijverdienen!

Ben je student of mbo'er en heb je een bij- of vakantiebaantje? Let er dan op wat je maximaal mag bijverdienen om je studiefinanciering te behouden. Ontvang je studiefinanciering en verdien je teveel? Dan moet je studiefinanciering worden stopgezet.

Voor 3 groepen is deze bijverdiengrens van belang:

 • MBO'ers onder de 18 met een zogenoemd studentenreisproduct;

 • MBO'ers van 18  jaar of ouder die studiefinanciering ontvangen;

 • HBO'ers en WO'ers met studiefinanciering volgens het oude stelsel voor het hoger onderwijs


Val je onder 1 van deze groepen? Let er dan op dat je in 2017 niet meer dan € 14.215,75 mag bijverdienen. Het gaat hierbij om het verzamelinkomen (belastbaar loon). Val je onder het nieuwe stelsel (dus zonder de basisbeurs) dan hoef je geen rekening te houden met de bijverdiengrens.

Fysieke belasting beroepsziekte nummer 2


Verzuim door fysieke (over)belasting op het werk levert Nederland een kostenpost van maar lieft 1,1 miljard euro per jaar op. Daarmee in het na werkstress de grootste oorzaak van werkgerelateerd verzuim.

De klachten die voortvloeien uit fysieke belasting veroorzaken jaarlijks 29% van het werkgerelateerd verzuim in Nederland: 18% komt door overmatig zwaar werk, 11% door repetitief werk. Wanneer de belasting zo groot is dat er daadwerkelijk klachten ontstaan, spreken we van overbelasting. Overbelasting kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van verzuim door fysieke belasting is meestal een verkeerde werkhouding, onnodig zwaar tillen of het langdurig uitvoeren van dezelfde handelingen. Pijnklachten (RSI) aan schouder of bovenarm en lage rugpijn komen het meest voor.

Gemiddeld verzuimen 3 op de 10 Nederlands met fysieke klachten door de gevolgen van kracht zetten, herhalende bewegingen of een ongezonde werkhouding. Fysieke belasting is een groot probleem in sectoren waar lichamelijk zwaar werk wordt verricht zoals bijvoorbeeld de bouwsector (44% van werkgerelateerd verzuim is het gevolg van fysieke belasting). De zorgsector spant echter de kroon. 28% van het werkgerelateerd verzuim heeft fysieke belasting als oorzaak. Dit lijkt mee te vallen maar doordat 18% van de totale beroepsbevolking in deze sector werkt, is het absolute verzuim een probleem van formaat.

Bron: www.hrpraktijk.nl

Voorlopig geen langer vaderschapsverlof

Er ligt al enige tijd een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer om het vaderschapsverlof uit te breiden van 2 naar 5 dagen. Er werd naar gestreefd om dit per januari 2019 in te voeren. De VVD wil dat het wetsvoorstel controversieel wordt verklaard wat betekent dat het niet langer door de Tweede Kamer zal worden behandeld. Het voorstel kan pas weer worden behandeld zodra er een nieuw kabinet is. Het is niet duidelijk wat er met het voorstel zal gaan gebeuren. De VVD is geen voorstander van langer verlof maar andere partijen willen juist wel een uitbreiding, sommige partijen pleiten zelfs voor enkele maanden verlof.

Categorie: Nieuws

Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar. Nu geldt het wettelijk minimumloon (WML), dus het volwassen loon, vanaf 23 jaar; dit wordt straks eerst 22 en daarna 21 jaar. Het loon van jongeren van 18 t/m 20 jaar stijgt mee om te voorkomen dat leeftijd een rol kan spelen bij het aannemen van mensen. Naar verwachting gaat de wijziging per 1 juli 2017 stapsgewijs in; de maximumleeftijd voor het jeugdloon wordt dan 22 jaar. Per 2019 wordt dit 21 jaar.

Er wordt een minimum jeugdloon voordeel ingevoerd door de overheid met ingang van januari 2018. Het jeugdloon voordeel compenseert verhoging van de loonkosten voor 18 t/m 21 jarigen. Op onze website staat nader beschreven wat dit inhoudt.

Lees hier de volledige nieuwsbrief:  Nieuwsbrief-mei-2017-V3.pdf

Categorie: Nieuws

Sandra Vellenga (21) uit Drachten heeft de verkiezing 'Zorgkanjer van 2017' gewonnen. Sandra is werkzaam als helpende bij de organisatie ZuidOostZorg. Ze kreeg prachtige complimenten op Facebook en haar bericht had een bereik van 15.978 personen. 

Categorie: Nieuws

WAUW! Maar liefst 228 personen zijn de afgelopen week via onze Facebook actie genomineerd om ZORGKANJER 2017 te worden. Ook de speeddate dag tijdens de 'Week van de Zorg & Welzijn' was een groot succes.

Uiteraard nemen wij ons petje af voor ALLE zorgmedewerkers!

Ook namens de minister en staatssecretaris: BEDANKT!

https://youtu.be/G5IU1NyZyDs

Categorie: Nieuws

Van 13 t/m 18 maart is het de week van de Zorg en Welzijn. Net als vorig jaar organiseert WerktijdZorg in deze week weer op Facebook de actie  'Zorgkanjer van het jaar' !

Er wordt momenteel veel gevraagd van medewerkers in de zorg maar gelukkig zijn er nog genoeg mensen die met veel plezier hun werk doen en passie hebben voor hun vak. We moeten deze mensen koesteren! Ken jij zo iemand? Kijk dan tijdens de Week van de Zorg en Welzijn op onze Facebook pagina en reageer op onze Zorgkanjer actie door de naam te noemen van jouw Zorgkanjer.

Wie mag je opgeven? 
IEDEREEN die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag je opgeven! Of diegene nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, mantelzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg, het ziekenhuis of vrijwilliger is in de zorg. Iedereen die genomineerd wordt ontvangt een cadeauvoucher* voor een dagje Wellness.

Beoordeling winnaar

Omdat er vorig jaar wat onduidelijkheden waren over de beoordeling van de winnaar, doen we het dit jaar anders.  De personen die het meest genoemd worden (Let op, dus alleen de namen worden geteld, niet de likes. Je mag meerdere mensen nomineren; maar niet vaker dan 1x per persoon) in de reacties op onze Facebook berichten (die over de Zorgkanjer 2017 gaan) krijgen in een bericht de kans om zich voor te stellen. Dit gebeurd vrijdag 17 maart.

Bij elk bericht op een zakelijke Facebook pagina is het voor de beheerder zichtbaar hoeveel mensen het bericht bereikt heeft. Om het bereik te verhogen heb je, likes, reacties en deelacties nodig. Iedere dag wordt de tussenstand op Facebook getoond d.m.v. een printscreen, zodat de deelnemers weten hoe ze ervoor staan. Diegene die op dinsdag 21 maart om 10.00 uur het hoogste bereik heeft gehaald met zijn of haar bericht is winnaar van de ZORGKANJER 2017!

Wat wint de ZORGKANJER VAN 2017?
Diegene het hoogste bereik van zijn of haar bericht op onze Facebook pagina wordt ZORGKANJER VAN 2017! Hij of zij wint een prachtige wissel trofee, een bos bloemen, twee vouchers voor een dagje Wellness èn een cadeaubon!

Dinsdag 21 maart om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt!

Klik hier voor de actie op Facebook: https://www.facebook.com/Werktijdzorg/

* Zolang de voorraad strekt.

Categorie: Nieuws

Herintreden in de zorg? Kom langs op onze informatiedag op 7 maart!

Op 7 maart a.s. organiseert WerktijdZorg samen met een scholingsbureau een informatiedag voor herintredende verpleegkundigen en verzorgenden IG.

Heb jij een diploma verpleegkundige, verzorgende IG of ziekenverzorgende, maar kun je niet meer als zodanig aan de slag omdat je al een tijdje niet meer in de zorg werkt en daardoor dus niet meer bekwaam bent? Kom dan zeker langs op onze informatiedag!

De bedoeling is dat jij je voor 1 maart opgeeft en dat wij 7 maart een gesprek voor jou inplannen met een medewerker van WerktijdZorg en een verpleegkundig docent van het trainingsbureau. Dit trainingsbureau is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en verzorgen van cursussen voor zorgmedewerkers en verpleegkundigen o.a. in de ouderenzorg. Samen kunnen zij bekijken of je in aanmerking komt voor de bijscholing, zodat je weer als VIG-er of verpleegkundige aan de slag kunt.Onder bepaalde voorwaarden zijn de kosten van deze scholing geheel voor WerktijdZorg, maar dit wordt je uitgelegd tijdens het gesprek.

Dus wil jij graag herintreden in de zorg? Heb je vragen omtrent de scholing, of wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Geef je dan snel op voor deze informatiedag! Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Je kunt je voor 1 maart opgeven. Dit kan per mail: Matty@werktijdzorg.nl of bel: 0513-760033 en vraag naar Matty. Zij zal een tijdstip voor je inplannen.

LET OP: Deze dag is alleen bedoeld voor werkzoekenden met een diploma verpleegkundige, verzorgende IG/ziekenverzorgende. Zonder een diploma heeft het geen zin om je op te geven.

Bekijk hier het filmpje van Lydi, 1 van de uitzendkrachten die de scholing via WerktijdZorg gevolgd heeft en inmiddels weer naar volle tevredenheid werkzaam is als Verzorgende IG.

 

Categorie: Nieuws

De langdurige werkloosheid in 2016 is gedaald ten opzichte van een jaar eerder; van 259.000 naar 215.000. Een daling van 17%. Het is de eerste daling van de langdurige werkloosheid sinds 2009. Opvallend is ook dat de werkloosheid onder ouderen omlaag ging. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De daling onder ouderen is positief, maar toch reageren arbeidseconomen zeer voorzichtig en kritisch. Het is zeker niet zo dat langdurig werkloze ouderen opeens makkelijker aan werk komen. Nog steeds zijn 2 op de 3 werkloze ouderen langdurig werkloos. De CBS cijfers vertellen niets over hoeveel langdurig werklozen weer aan een baan zijn gekomen. Voor de leeftijdsgroepen onder de 55 jaar was een jaar eerder al een kleine daling ingezet. Onder 55 plussers nam toen het aantal langdurig werklozen nog met 12.000 toe tot 88.000. Vorig jaar daalde dat aantal naar 81.000. Mensen zijn langdurig werkloos als ze al 12 maanden geen werk hebben maar wel kunnen werken en recent nog hebben gesolliciteerd.

Bron: www.cbs.nl en www.volkskrant.nl

Digitaal ondertekenen; efficiënt en goedkoop!

Sinds enkele maanden bieden wij de mogelijkheid aan uitzendkrachten om hun documenten, zoals bijv. de uitzendovereenkomst, digitaal te ondertekenen. Uitzendkrachten maken, nadat ze een uitnodiging van ons hebben ontvangen, een account aan via www.flexwrapp.nl. Na registratie kunnen zij hun handtekening zetten op alle documenten waarop dit vereist is. Alle uitzendkrachten die in het bezit zijn van een e-mailadres ontvangen hun formulieren vanaf heden via digitale ondertekening.

De invoer van deze maatregel levert veel voordelen op voor beide partijen; het werkt efficiënt, post hoeft niet meer verstuurd te worden wat de nodige kosten bespaard en de uitzendkracht kan direct zijn handtekening zetten en heeft al zijn documenten bij elkaar onder 1 account. Ook voor inleners wordt er door onze software leverancier gewerkt aan de mogelijkheid om digitaal te ondertekenen. We hopen u hier binnenkort over te kunnen berichten.

Meer intercedenten met SEU vakdiploma

In 2016 heeft de Stichting Examen Uitzendbranche (SEU) 1.746 vakdiploma's uitgereikt. Van alle deelnemer is 69% geslaagd voor het examen. Steeds meer werkgevers in de uitzendbranche kiezen ervoor om vaste medewerkers op te leiden. In 2016 is het aantal flexorganisaties dat medewerkers opleidt tot SEU Uitzendmedewerker met 16.3% gegroeid.

Alle intercedenten die bij Werktijd werkzaam zijn, zijn in het bezit van dit SEU diploma. Ook worden zij periodiek via een opfriscursus bijgepraat over de actuele ontwikkelingen.  Wijzigingen in de wet- en regelgeving volgen elkaar in rap tempo op, opdrachtgevers en uitzendkrachten hebben een groeiende behoefte aan advies. Onze medewerkers beschikken over de benodigde kennis om u te voorzien van de juiste informatie.  Bron: www.flexmarkt.nl

Categorie: Nieuws

Zoek jij werk in de Zorg & Welzijn? Kom met ons SPEEDDATEN op 14 maart!

Wat houdt dit in?
Dinsdag 14 maart a.s. organiseren wij een speeddate-dag; dit is een onderdeel van de Week van de Zorg en Welzijn, mede georganiseerd door ZorgpleinNoord.
Hieraan doen zorg- en welzijnsorganisaties, uitzendbureaus in de Zorg & Welzijn, gemeenten en onderwijsinstellingen uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland mee.
Speeddaten is een dynamische manier voor werkzoekenden en werkgevers om kort kennis te maken en een beeld te krijgen van de kandidaat en de organisatie.   

Wie zoeken wij?
Op dit moment zoeken wij voornamelijk Helpenden, Verzorgenden IG en Verpleegkundigen voor oproep- en vakantiewerk, maar ook werk voor langere tijd (bijvoorbeeld een detachering) is mogelijk.
Wij werken voornamelijk voor organisaties en ziekenhuizen in Friesland, maar ben je op zoek naar een andere functie, in een andere provincie in Noord Nederland? Ook dan ben je van harte welkom!

Wat is de bedoeling?
Je kunt op 14 maart tussen 10:00 en 12:00 of tussen 14:00 en 16:00 uur langskomen. Je hoeft je hier niet voor aan te melden.
Neem je recente CV mee. Het gesprek zal maximaal 10 minuten duren. Aan het einde van dit gesprek wordt er bekeken of het zinvol is om een vervolggesprek te plannen, of dat we jouw CV opslaan in ons bestand en contact met je op zullen nemen als er een geschikte vacature voor je is.
In een vervolggesprek gaan we verder in op o.a. jouw werkervaring, jouw wensen en de mogelijkheden om voor ons te werken.

Locatie?
Ons kantoor in Heerenveen, aan Het Meer 58C.

Heb je vragen of wil je weten of het zin heeft om langs te komen? Dan mag je uiteraard contact met ons op te nemen: 0513-760033 of mail: info@werktijdzorg.nl.

Hopelijk zien we je op 14 maart!

Categorie: Nieuws

WerktijdZorg is uit haar jasje gegroeid! Om die reden zijn wij de afgelopen maand op onze locatie in Heerenveen naar de begane grond verhuisd. Onze dienstverlening blijft hetzelfde. Naast een NIEUW huisnummer “Het Meer 58c” (i.p.v. 58a) hebben we NIEUWE openingstijden en een hele leuke NIEUWE collega; Jorrit Bergstra. We hebben ook een spiksplinter NIEUWE  koelkast en afwasmachine, maar dit terzijde.

Per heden zijn we aanwezig van 08.00 tot 17.00 uur (i.p.v. 17.30 uur). Ons telefoonnummer is ongewijzigd: 0513-760033. Buiten kantoortijden is dit nummer bereikbaar voor spoedgevallen.

Onze mailadressen blijven hetzelfde: info@werktijdzorg.nl: voor algemene vragen/ opmerkingen en aanvragen@werktijdzorg.nl: voor personeelsaanvragen.

Anette, Matty, Greta, Jorrit en Rina

WerktijdZorg  Het Meer 58c  8448 GK  HEERENVEEN 

Categorie: Nieuws

BSN verstrekken toegestaan

Tot voor kort was het niet toegestaan om het BSN van een uitzendkracht te verstrekken aan de inlener. Dit is niet langer het geval; vanaf januari 2017 mag het uitzendbureau het BSN van de bij de inlener tewerkgestelde uitzendkracht direct aan de inlener verstrekken.

Het administreren van het BSN van uitzendkrachten is voor inlener en aannemers een van de voorwaarden voor vrijwaring of beperking van de inlenersaansprakelijkheid en ketenaansprakelijkheid. Door de wijziging in de Uitvoeringsregeling hoeft de inlener of aannemer hierdoor niet meer zelf het BSN op te vragen bij de werknemer.

Alleen het BSN mag worden verstrekt, geen kopie van het paspoort. De inlener is nog steeds zelf verplicht om de identiteit van de werknemer vast te stellen en alle relevante gegevens in zijn administratie op te nemen. Een kopie van het paspoort van de uitzendkracht is hierbij niet toegestaan tenzij het om een vreemdeling gaat in de zin van de Wet Arbeid Vreemdelingen.

__________________________________________________________________________________________________________

Werkloosheid gedaald

De werkloosheid daalde in december niet door invloed van seizoen effecten. Maar de 'normale' decemberstijging was veel lager dan voorgaande jaren (0,6% tegenover 4,3% in 2015 en 3,7% in 2014). Opvallend detail: het aantal beëindigde WW uitkeringen vanwege werkhervatting nam in 2016 tov 2015 voor alle leeftijdsgroepen af, behalve voor de 55plus; daar nam het aantal beëindigingen in 2016 tov 2015 juist toe met 5,7%. Het 50plus project van UWV in samenwerking met de uitzendbranche heeft dus duidelijk een goed effect gehad. Lees alles over de werkloosheidscijfers van 2016 in de nieuwsflits arbeidsmarkt, opgesteld door UWV.

___________________________________________________________________________________________________________

Loonstrook 2017: Netto loon stijgt licht

Nederlandse werknemer kunnen in het nieuwe jaar rekenen op een hoger netto loon. De stijging is echter niet spectaculair; voor de meeste mensen gaat het slechts om enkele euro's extra.

De stijging is relatief het grootst voor bruto inkomens van ca. € 2000,00 per maand. Deze groep ziet hun netto maandloon met ongeveer € 10,00 stijgen. Voor werknemer die een maandsalaris tussen € 3000,00-€ 6000,00 verdienen is de stijging het kleinst, nl. ca. € 3,00 tot € 6,00 per maand. Ook voor lagere inkomens is de toename niet groot; parttimers die rond de € 1000,00 bruto per maand verdienen zien onder aan de streep een toename van slechts € 2,00 tot € 3,00.

Categorie: Nieuws

Zoals u weet levert WerktijdZorg niet alleen personeel op uitzendbasis of detachering;  wij verzorgen ook de werving en selectie voor organisaties in de zorg en welzijn in Noord Nederland. Omdat momenteel veel organisaties te maken hebben met een reorganisatie, fusie of herstructurering, helpen wij sinds kort ook met het herplaatsen van boventallige- en mobiliteits  medewerkers.  Op die manier kunnen wij onze opdrachtgevers niet alleen helpen met de instroom, maar ook met een eventueel gewenste uitstroom van (eigen) personeel.  Ons uitgebreide bestand van werkgeverscontacten (zowel binnen als buiten de zorg) kunnen we hiermee optimaal benutten.

Kandidaten die wij middels deze trajecten (anoniem en geheel vrijblijvend) bij organisaties aanbieden vallen buiten onze werving & selectie voorwaarden. Dit betekent dat u (in de meeste gevallen) betreffende kandidaat eerst een periode (bijvoorbeeld een week) kunt inzetten in de vorm van een werkervaringsplek. Op die manier krijgt u allebei ruimschoots de tijd en de gelegenheid om te zien of betreffende functie, werkomgeving en kandidaat goed matchen. Daarna kunt u beslissen over een eventueel dienstverband. Voor deze bemiddeling berekenen wij aan u, als nieuwe werkgever geen kosten!

Rinske Brouwer vond reeds een nieuwe baan dankzij ons mobiliteitstraject!

"Nadat ik boventallig werd verklaard door mijn oude werkgever heeft "Werktijd" succesvol bemiddeld bij het vinden van een nieuwe baan! Ik werd door "Werktijd" onder meer in contact gebracht met Connecting Hands, GGZ/GZ zorgaanbieder in Leeuwarden. Sinds 1 oktober jl. werk ik hier met ontzettend veel plezier op de financiële/zorgadministratie."

Categorie: Nieuws

Voor werknemers die binnenkort werkloos worden en een WW aanvragen heeft het UWV handige hulpmiddelen beschikbaar gesteld die aangeven wat je moet regelen en wanneer. Op de website van het UWV is er een checklist beschikbaar waar de stappen op staan vermeld. Ook kun je op je telefoon een app downloaden 'Wegwijzer WW'. Via deze app krijg je bijvoorbeeld meldingen over zaken die geregeld moeten worden. Meer info vind je via deze link: http://www.uwv.nl/particulieren/campagne-handige-hulpmiddelen/index.aspx

Minister Asscher: meer flexibel werk is niet vreemd

Minister Asscher geeft aan dat het niet verwonderlijk is dat in de aantrekkende economie het aantal medewerkers met een flexibel contract harder stijgt dan het aantal werknemer met een contract voor onbepaalde tijd.

Van alle werknemers had in het derde kwartaal van 2016 73,2% een vast contract, ten opzichte van 73,8% in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Minister is dit niet te wijten aan de Wet Werk en Zekerheid. Het aantal flexwerkers stijgt harder, waardoor het percentage werknemers met een vast contract ten opzichte van vorig jaar daalde. Dit betekent echter niet dat het aantal vaste contractanten is gedaald.

Bron: De Telegraaf

Categorie: NieuwsNa een periode van minder werkgelegenheid zal het aantal banen in de zorg tot aan 2020 groeien ten opzichte van 2015. Ook verandert het soort werk. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) schrijven dit aan de Tweede Kamer.


Ontwikkeling arbeidsmarkt zorg


Tot aan 2020 zal de arbeidsmarkt in de zorg zich herstellen door een toenemende vraag. Ten opzichte van 2015 neemt de vraag toe met 35.000 – 126.000 werknemers. In de afgelopen jaren nam, mede vanwege krimpende budgetten, de werkgelegenheid in de zorg juist af met zo’n 77.000 arbeidsplekken. De arbeidsmarkt in de zorg herstelt zich dus weer.

Twee uitdagingen


De vraag naar professionals in de zorg neemt niet alleen toe maar verandert ook. Onder andere omdat de zorg complexer wordt, de samenleving en de voorkeuren van mensen veranderen en de technologie zich verder ontwikkelt. Ook leiden de transities in de langdurige zorg tot een toenemende en veranderende vraag naar personeel op andere plekken in de zorg, zoals in de eerstelijn en de acute zorg. De groei in werkgelegenheid wordt daarom vooral verwacht onder middel en hoger opgeleid personeel. Dat leidt tot twee uitdagingen voor de komende jaren. 1) Hoe bieden we nieuw perspectief aan lager opgeleid personeel? 2) Hoe zorgen we voor voldoende adequaat opgeleid personeel?

Om- en bijscholen en nieuwe functies


Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is onder andere de afgelopen periode veel geïnvesteerd in om- en bijscholing. Via de regionale sectorplannen zijn ruim 40.000 medewerkers om- en bijgeschoold. In 2017 komen daar nog 20.000 bij. Met de kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuizen is flink geïnvesteerd in strategisch opleiden bij ziekenhuizen. Met FNV, CNV en VNG zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van nieuwe functies om ouderen thuis beter te ondersteunen. Bijvoorbeeld functies waarin de combinatie wordt gemaakt tussen ondersteuning bij schoonmaken, boodschappen doen, bijhouden van administratie en tegengaan van eenzaamheid.

Vernieuwingsagenda strategisch arbeidsmarktbeleid


Zowel in de ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg, de wijkverpleegkundige zorg, de eerstelijnszorg als het sociaal domein leidt de veranderende zorg tot een arbeidsmarkt- en vernieuwingsopgave. De komende periode zet het kabinet met betrokken partijen in op een vernieuwingsagenda gericht op strategisch arbeidsmarktbeleid in de verschillende domeinen.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/11/04/ook-herstel-arbeidsmarkt-zorg

Categorie: Nieuws

WerktijdZorg houdt u graag op de hoogte van wettelijke ontwikkelingen m.b.t. flexwerk en HRM . Hieronder onze laatste nieuwsbrief.


Er komt een nieuw systeem van loonkostenvoordelen. Deze nieuwe premiekortingen voor werkgevers moeten het eenvoudiger maken om ouderen en mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Naar verwachting gaan deze voordelen gelden in 2018.


Daarnaast maakt het lage-inkomensvoordeel (LIV) het m.i.v. januari 2017 goedkoper om medewerkers met een inkomen tot 120% van het WML in dienst te nemen en te houden. Deze tegemoetkoming geldt voor medewerkers die aan deze loongrens voldoen en minimaal 24 uren per week werken. Op de website van de rijksoverheid staat meer informatie hierover.

Lees hier de volledige nieuwsbrief: Nieuwsbrief oktober 2016

Categorie: Nieuws

Uitzendkrachten van WerktijdZorg konden de afgelopen weken deelnemen aan onze zomeractie. Medewerkers die middels het online portaal (zelf) interesse toonden in openstaande diensten maakten kans op een overheerlijk BBQ pakket!

Hieronder een impressie van de winnaars: Lydi Bakker, Paula Segenhout, Sanny Saniya en Sandra ter Heida.  Van harte gefeliciteerd dames!

pakket sandrapakket 2lydi bakkerafb 3pakket

Categorie: Nieuws

WerktijdZorg houdt u graag op de hoogte van wettelijke ontwikkelingen m.b.t. flexwerk en HRM . Hieronder een paar items uit onze laatste nieuwsbrief.

WML per 1 juli 2016

Het wettelijk minimum loon (WML) zal m.i.v. 1 juli 2016 stijgen. Het bruto wettelijk minimumloon bedraagt per 1 juli 2016 € 1.537,20 per maand, € 354,75 per week en € 70,95 per dag. Het bruto minimumloon per uur voor een werknemer van 23 jaar en ouder bij een fulltime dienstverband van resp. 36, 38 of 40 uur per week bedraagt per 1 juli 2016:

 • 36-urige werkweek: € 9,86

 • 38-urige werkweek: € 9,34

 • 40-urige werkweek: € 8,87


Via deze link kunt u alle bedragen vinden: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-24815.html

ZZP

Als u werkt met ZZP’ers heeft u ongetwijfeld meegekregen dat de VAR per 1 mei 2016 is vervallen. Ter vervanging hiervan kan er een modelovereenkomst worden gebruikt om vooraf zekerheid te hebben over de voorgenomen arbeidsrelatie. Let op, de werkelijke situatie moet wel overeenkomen met hetgeen in de modelovereenkomst! Als dit het geval is dan heeft u zekerheid over de arbeidsrelatie en hoeft u geen loonheffing in te houden en te betalen. De wijzigingen staan in de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie (DBA).

Op de website van de Belastingdienst kunt u getoetste modelovereenkomsten vinden.

Nieuwbrief online

Onze nieuwsbrief nog niet gelezen? Klik hier!

Categorie: Nieuws

Hierbij een impressie van onze aanwezigheid afgelopen week op  Venticare in Utrecht. https://www.venticare.nl/

IMG_6526IMG_6512IMG_6520IMG_6527

 

IMG_6525

Categorie: Nieuws

Onze Facebook actie ‘Wie wordt de Zorgkanjer van 2016’ was een groot succes. Tijdens de Week van de Zorg en Welzijn kon iedereen zijn of haar Zorgkanjer aanmelden en liken.

Het enthousiasme en de reacties waren overweldigend.  Verzorgende Saapke Bruning uit Veenwouden kwam als grote winnaar uit de bus. Ze werd onder meer geprezen vanwege haar enthousiasme en enorme betrokkenheid in haar werk. Onlangs kwam ze, samen met twee vriendinnen en haar dochter bij op ons kantoor om haar prijzen in ontvangst te nemen. Deze kanjer ontving een dinerbon, bloemen en de grote Zorgkanjer wisselbokaal.

Volgend jaar zoeken wij tijdens de Week van de Zorg en Welzijn weer een nieuwe Zorgkanjer!

Zorgkanjer

 

Categorie: Nieuws

Van 14 tot en met 19 maart 2016 is de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Het grote publiek kan tijdens deze week kennismaken met de zorg en welzijn in al haar facetten. Met een organisatie van een week (in aanvulling op alleen een dag) wordt de kans geboden aan organisaties ruimte voor meerdere activiteiten en doelgroepen om alle aspecten van (het werken in) de zorg en welzijn voor het voetlicht te brengen. WerktijdZorg organiseert in deze week een leuke Facebook actie.

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is van 14 tot en met 19 maart 2016 en wordt op zaterdag 19 maart afgesloten met een landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn.

http://venturaplus.nl/week-van-zorg-en-welzijn/week-van-zorg-en-welzijn

Categorie: Nieuws

De werkgelegenheid in de zorg- en welzijnssector in Noord-Nederland neemt de komende jaren weer toe. Deze banengroei vindt vooral plaats onder hoger gekwalificeerd personeel. De vraag naar werknemers met een lager mbo-niveau blijft naar verwachting dalen.

Deze conclusie wordt getrokken in Arbeidsmarkt Zorg & Welzijn Noord-Nederland 2016, een gezamenlijke publicatie van stichting ZorgpleinNoord en stichting Venturaplus. Om deze en de andere knelpunten op de noordelijke arbeidsmarkt het hoofd te bieden is samenwerking tussen werkgevers, onderwijs en lokale overheden essentieel.

Verwacht herstel werkgelegenheid Inmiddels heeft Noord-Nederland de grootste daling van de werkgelegenheid in zorg en welzijn gehad. Ook in het minst gunstige toekomstscenario groeit het aantal banen vanaf 2018 in Groningen en Drenthe en vanaf 2019 in Friesland.

De vraag van zorg- en welzijnswerkgevers naar personeel verschuift. Het aantal banen voor medewerkers met hbo-niveau en mbo-niveau 4 groeit en het aantal banen van medewerkers met een lager kwalificatieniveau daalt. Aan hbo-verpleegkundigen wordt zelfs een tekort verwacht. De bovengeschetste ontwikkeling zorgt voor onbalans op de noordelijke arbeidsmarkt voor zorg en welzijn.

Evenwichtige en duurzame noordelijke arbeidsmarkt De groeiende mismatch op de arbeidsmarkt is één van de uitdagingen voor de noordelijke zorg- en welzijnssector. Zorg en ondersteuning zo organiseren dat de burger en zijn zelfredzaamheid centraal staan, is een hele klus. Een jaar na stelselwijziging zijn gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders nog volop aan de slag met het veranderen van werkwijzen en het vernieuwen van de beroepsinhoud van zorgprofessionals.

Daarbij verschilt het zorggebruik per regio. Op het platteland maakt een groter aandeel van de bevolking gebruik van (thuis)zorg en ondersteuning dan in de stad. Door vergrijzing van deze gebieden blijft de zorgvraag toenemen. Met als een gevolg een groeiende behoefte aan goed opgeleid personeel.

Een voorwaarde voor het behouden van goede zorg en ondersteuning in alle noordelijke regio’s, is een arbeidsmarkt waarop talent op elk niveau benut wordt. Het realiseren van een duurzame en evenwichtige arbeidsmarkt vraagt om een gezamenlijke inspanning en verantwoordelijkheid van werkgevers, onderwijs en lokale overheden. (bron: persbericht Venturaplus.nl)

Lees hier het hele document:http://www.zorgpleinnoord.nl/media/documents/Arbeidsmarktverkenning_2016_def.pdf 

Categorie: Nieuws

Inmiddels staat het nieuwe jaar alweer voor de deur; 2015 was een turbulent jaar op het gebied van alle wetswijzingen. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid is ingevoerd. Zoals u wellicht ook al in de media heeft vernomen is hier al de nodige kritiek op geuit. We zijn dan ook erg benieuwd naar de verdere ontwikkelingen en houden u hiervan ongetwijfeld op de hoogte.

Ook voor 2016 staan er weer een aantal belangrijke zaken op stapel die we in deze nieuwsbrief graag kort toelichten.

Fasensysteem

Zoals u weet wordt een uitzendkracht ingedeeld in het fasensysteem van de NBBU. Een uitzendkracht kan hierdoor 130 weken (fase 1+2) flexibel voor u werken. Hierna krijgt hij rechten t.a.v. (on)bepaalde tijd contracten. Per 1 juli 2016 verandert de duur van het fasensysteem. In plaats van 130 weken kan er dan nog maximaal 78 weken flexibel worden gewerkt. Vervolgens ontstaat er recht op een contract voor bepaalde tijd (fase 3). Ook hierin is flexibiliteit mogelijk; een uitzendkracht kan namelijk maximaal 4 jaar lang in deze fase werkzaam blijven en maximaal 6 contracten ontvangen.

In tegenstelling tot wat eerst werd beweerd hoeven we geen rekening meer te houden met het arbeidsverleden als de uitzendkracht > 78 weken heeft gewerkt. Stel, uw uitzendkracht zit op 30 juni 2015 in week 90/fase 2 dan start hij per 1 juli 2016 aan het begin van fase 3 i.p.v. dat de periode 78-90 weken moet worden ingepast in fase 3.

Ook na 1 juli 2016 kunt u nog steeds gedurende een lange periode flexibel personeel inhuren via een uitzendbureau. Zelf bent u namelijk gebonden aan het periode/ketensysteem waarin u in 2 jaar maximaal 3 contracten mag verstrekken.

Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS)

In deze wet zijn meerdere maatregelen opgenomen. We noemen hier 3 belangrijke punten:

-          U kunt aansprakelijk worden gesteld als de uitzendkracht bijvoorbeeld een onjuist loon ontvangt! Dit heet ketenaansprakelijkheid voor loon. U bent onderdeel van deze keten.         De keten bestaat uit alle opdrachtgevers, het uitzendbureau en de werknemer/uitzendkracht.

Zaken doen met een betrouwbaar uitzendbureau is daarom een must. Maar het is ook van belang dat u ons formulier over de bij u van toepassing zijnde beloningsregeling (of cao) invult en retour stuurt. Wij weten dan exact welke beloning bij uw organisatie geldt en u bent er zeker van dat we dit correct toepassen voor de uitzendkracht. Hierdoor wordt de kans verkleind dat de uitzendkracht wordt onderbetaald.

-          Volgens de wet mag geen enkele inhouding of verrekening meer worden gedaan op het Wettelijk Minimumloon (WML), m.u.v. de wettelijke/cao inhoudingen. Onlangs is echter bekend geworden dat de invoering van deze maatregel een half jaar wordt uitgesteld.

Dit is positief want wegens de invoering van deze maatregel zouden in een aantal noodzakelijke gevallen inhoudingen niet langer mogelijk zijn, bijvoorbeeld inhouding op huisvesting of zorgverzekering voor arbeidsmigranten. We hopen daarom ook dat de maatregel wordt genuanceerd voordat deze wordt ingevoerd.

-          Zorg er voor dat de loonstroken van uw eigen werknemers helder zijn! Kostenvergoedingen moeten duidelijk & gespecificeerd worden vermeld. Ook bent u verplicht om uitbetaling van tenminste het WML giraal te doen, en dus nooit contant!

Ontslagrecht

We willen u er graag op attenderen dat het ontslagrecht minder soepel is geworden. We adviseren u daarom ook om altijd een goed dossier op te bouwen van uw werknemers, maar ook van een uitzend- of payrollkracht! Zodra u een werknemer, uitzendkracht of payrollkracht met een (on)bepaalde tijd contract wilt ontslaan, moet u de ontslagregels op correcte wijze toepassen. Payrollwerknemers worden hierin op gelijke wijze behandeld ten opzichte van uw eigen werknemers! Dit betekent dat zij gelijke rechten hebben ten aanzien van de bepaling wie als eerste voor ontslag in aanmerking komt; dit is dus niet automatisch de payrollwerknemer!

Werknemer met AOW gerechtigde leeftijd

Wist u al dat het aantrekkelijker wordt om een AOW gerechtige werknemer in dienst te nemen (of te houden)? Zo wordt o.a. de ketenbepaling opgerekt naar 6 contracten in 4 jaar en de loondoorbetaling bij ziekte wordt teruggebracht naar 13 weken i.p.v. 2 jaar. De kans bestaat dat deze periode nog meer wordt ingekort, namelijk naar 6 weken.

Werkloosheidswet (WW)

De opbouw en maximale duur van de WW wijzigt. De duur van de WW zal stapsgewijs worden ingekort van 38 naar maximaal 24 maanden. Voor de opbouw geldt dat men de eerste 10 werkjaren per jaar 1 maand WW recht opbouwt, daarna bouwt men per werkjaar een ½ maand WW op. Tevens wordt na een half jaar alle arbeid als passend gezien i.p.v. de huidige bepaling van 1 jaar. Overigens is de kans reëel dat er in cao’s afspraken zullen worden gemaakt over een aanvulling op de verkorte WW duur.

Scholingsverplichting

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid geldt er een wettelijke scholingsplicht. U moet uw werknemer in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie. Zorg er dan ook voor dat uw medewerkers voldoende (om)geschoold zijn en verwerk dit ook duidelijk in het personeelsdossier!

Tot slot zal de NBBU nieuwe Algemene Voorwaarden opstellen. Mochten hierin wijzingen t.a.v. de oude voorwaarden staan, dan informeren wij u hier uiteraard over. Heeft u vragen of wilt u aanvullend info? Neemt u dan gerust contact op.

Namens het hele team wensen wij u hele fijne feestdagen!

Met vriendelijke groet,

WerktijdZorg

 

 

 

Categorie: Nieuws

‘Werkgever past mij als een goedzittende jas’

Mijn naam is Michaël P. Mast (roepnaam Peter) en ik werk sinds juni 2013 als IC verpleegkundige voor uitzendorganisatie WerktijdZorg. In het begin enkele dagen per maand maar het afgelopen jaar vrijwel in fulltime dienstverband. Ik woon in Harderwijk, ben getrouwd met Hannie, heb drie prachtige kinderen en drie heerlijke kleinkinderen. Met een lange loopbaan in de specialistische zorg en een diversiteit aan ervaringen, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat deze baan èn werkgever bij mij passen als een goed zittende warme  jas!

De samenwerking met WerktijdZorg kenmerkt zich door betrouwbaarheid, vrijheid, snelheid en vriendelijkheid. Dit zijn precies de kernwaarden die voor mij belangrijk zijn. Het is fijn om deel uit te maken van een lerende organisatie waarbij het persoonlijke contact en de menselijkheid voorop staat. Ik krijg als zorgprofessional ruimte om mij te ontwikkelen en ervaar tegelijk de vrijheid om mijn eigen wensen en  beschikbaarheid kenbaar te maken. De nuchtere Friese mentaliteit is iets wat niet alleen mij, maar ook opdrachtgevers en collega flexwerkers aanspreekt. Het is mijn wens om samen met WerktijdZorg een verdere ontwikkeling door te maken als betrouwbare partner in de zorg.

Heb je ook interesse om dagjeswerk of op detacheringsbasis in een (ander) ziekenhuis in Noord Nederland te werken of wil je meer weten over onze dienstverlening? Graag begroet ik je bij WerktijdZorg en wellicht tot ziens!


Peter Mast      www.werktijdzorg.nl      Tel. 0513-760033

Peter Mast WerktijdZorg


Publicatie: Zorg & Ziekenhuiskrant december 2015

Categorie: Nieuws

Mijn naam is Daniëlle Damhuis en ik heb de afgelopen maanden stage gelopen bij WerktijdZorg. Voor mijn stage opdracht heb ik mij verdiept in de huisartsenzorg, de veranderingen en de ontwikkelingen in de zorg. Ik ben bezig geweest met het inventariseren van grotere huisartsenpraktijken in Friesland: met meer dan 4 huisartsen. Ook heb ik functieprofielen gemaakt van de functies POH- somatiek, POH-GGZ (POH=praktijkondersteuners) en de praktijkmanager, zodat ik erachter kwam wat de functies inhouden en welke vacatures er de komende jaren verwacht worden. Een gedeelte van de opdracht was dat ik een huisartsenpraktijk moest gaan interviewen. Het was best moeilijk om een praktijk te vinden die hier tijd voor wou vrijmaken. Gelukkig was praktijkmanager Cis Wolfswinkel van huisartsenpraktijk ‘De Kompe’ in Gorredijk bereid om haar ervaringen met mij te delen.

Mijn opdracht was tevens om te onderzoeken of er behoefte is vanuit huisartsenprakijken om via WerktijdZorg  POH’s en praktijkmanagers in te zetten. WerktijdZorg is namelijk al geruime tijd bezig om kandidaten voor deze functies te werven en kan hierin ook voorzien. Uit het interview met de praktijkmanager van huisartsenpraktijk ‘de Kompe’ is gebleken dat er waarschijnlijk veel vraag zal komen naar POH’s. Ook de vraag naar praktijkmanagers zal toenemen, maar deze worden momenteel al veel ingezet door een andere organisatie in Friesland.

Ik heb deze opdracht met veel enthousiasme aangepakt en gemaakt. Ik heb er tevens veel van geleerd en ben blij dat ze mij deze opdracht hebben gegeven. WerktijdZorg en Cis Wolfswinkel hartelijk bedankt!

Daniëlle Damhuis

Huisartsenpraktijk de Kompe  Huisartsenpraktijk 'de Kompe'  in Gorredijk


 

 

Categorie: Nieuws

De zomer is alweer even voorbij, maar zoals beloofd wilden wij een aantal van onze uitzendkrachten die ons in de zomerperiode enorm geholpen hebben, extra in het zonnetje zetten.
Natuurlijk zijn wij heel erg blij met de inzet van al onze uitzendkrachten, maar we hebben Coby Terra en Peter Mast extra bedankt middels een mooi bos bloemen.

Coby werkt sinds september 2014 voor ons als verzorgende IG, op zowel routes als intramurale locaties. Coby gaat geen uitdaging uit de weg en helpt ons (ook op het laatste moment) vaak uit de brand. Wij zijn dan ook erg blij met Coby als uitzendkracht.

Foto Coby Terra

Peter Mast werkt sinds 2013 voor ons als IC verpleegkundige in diverse ziekenhuizen in Noord Nederland. Het liefst zouden een aantal van onze opdrachtgevers Peter zelf in dienst nemen, maar Peter vindt het juist leuk om op meerdere locaties te werken. Wij waarderen het dan ook enorm dat Peter besloten heeft om dit via WerktijdZorg te doen.

Foto Peter Mast

 

Coby en Peter; heel erg bedankt voor jullie goede inzet de afgelopen zomerperiode. We hopen dat jullie nog lang werkzaam zullen zijn voor WerktijdZorg!

 

Categorie: Nieuws

 

 

wijkteam-thuiszorg-zwfOok dit jaar organiseerde WerktijdZorg in de 'Week van de Zorg & Welzijn' weer de fotoactie 'Trots op je werk in de Zorg'.  Organisaties in de Zorg en Welzijn konden op diverse Social Media foto's publiceren waarop dit thema tot uiting kwam. We kregen ook dit jaar weer hele leuke, vrolijke en originele foto's binnen. Op de foto van afgelopen zomer reikt collega Matty Sinagl van WerktijdZorg de prijs uit aan wijkteam 'de Brekken' van Thuiszorg Zuidwest Fryslân in Sneek. Het winnende team ontving een bedrag van € 450,- en een prachtig bos bloemen. De actie is bedacht door WerktijdZorg en is geïnitieerd als opsteker voor alle mensen die in de Zorg & Welzijn werken.

Categorie: Nieuws

Ken jij een SEH of IC verpleegkundige die vanaf heden (deels) beschikbaar is voor diensten van WerktijdZorg?

Jij ontvangt van ons een dinercheque t.w.v. € 100,- zodra:

 • Wij een intake met deze verpleegkundige hebben gehad en alle papieren (diploma's, paspoort, BIG etc.) in ons bezit hebben

 • Deze verpleegkundige (minimaal) 2 diensten voor ons heeft gewerkt

 • Deze verpleegkundige minimaal gedurende een jaar voor ons (deels) inzetbaar zal zijn

 • Deze verpleegkundige minimaal 3 diensten per maand voor ons beschikbaar is (dit kan hij of zij zelf aangeven)

 • Deze verpleegkundige staat nog niet bij ons ingeschreven en heeft niet eerder voor ons gewerkt


De actie is geldig tot 1 september 2015.

Dank voor het meedenken en 'Bon Appetit' namens Anette, Matty, Greta en Rina !

Banner IC en SEH groot

Categorie: Nieuws

 

Ook dit jaar is WerktijdZorg weer aanwezig op Venticare, welke gehouden wordt op 4 en 5 juni in de jaarbeurs in Utrecht. Venticare is een beurs waar zorgprofessionals uit de acute zorg elkaar ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen. Er is op de beurs ook aandacht voor de ontwikkelingen in de zorg, zoals intensievere samenwerking en het gebruik maken van geavanceerde middelen. Het succesvol organiseren van nieuwe zorgconcepten vraagt om professionals die zich gewaardeerd voelen en ondersteund worden door goede arbeidsvoorwaarden.

http://www.venticare.nl/congres-2014/op-het-congres

Venticare

Categorie: Nieuws

WerktijdZorg wordt steeds vaker benaderd door verschillende ziekenhuizen of wij verpleegkundigen hebben die kunnen bijspringen op een afdeling. Wanneer wij op zoek gaan, krijgen we regelmatig te horen dat verpleegkundigen graag in een ziekenhuis zouden willen werken, maar niet meer bekwaam zijn voor bepaalde verpleegtechnische handelingen. Dit is natuurlijk wel noodzakelijk  is als je in een ziekenhuis werkt.

Daarom hebben wij onderzocht of het mogelijk is om scholing aan te bieden en kunnen wij vanaf heden voor een aantrekkelijk bedrag scholing aanbieden!

Dus ben jij verpleegkundige en zou je graag in een ziekenhuis willen werken, maar zijn je verpleegtechnische handelingen niet meer up-to-date? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden!

Neem contact op met Matty: 0513-760033 of mail: matty@werktijdzorg.nl

Categorie: Nieuws

Een recordaantal van 50 ondernemers en gemeenten sluit tijdens het Koploperevenement van 8 juni hun Koploperproject met succes af. Gedurende de 9 maanden van het traject hebben alle deelnemers stappen gezet op het gebied van duurzaam ondernemen. Veelal wordt een Koplopertraject afgesloten met een gezamenlijk Koplopersymposium waaraan Koplopers van verschillende gemeenten deelnemen. Tijdens een Koplopersymposium presenteren gemiddeld 20 tot 30 Koplopers hun resultaten en delen ze hun ervaringen en kennis met de aanwezigen.

Tijdens het aankomende Koplopersymposium op 8 juni neemt een recordaantal van 50 Koplopers deel! Om deze mijlpaal te vieren, nodigde gedeputeerde Hans Konst de 50 Koplopers uit voor een bijeenkomst op woensdag 4 maart op het provinciehuis in Leeuwarden. Daar ging – na een korte uitleg over de ontwikkelingen bij het Koploperproject – gedeputeerde Konst samen met de Koplopers op een ludieke foto waarbij de Koplopers en de gedeputeerde samen het cijfer 50 vormden.

Provincie wil nog duurzamer werken
Gedeputeerde Konst vertelde de aanwezigen dat ook de provincie Fryslân de intentie heeft het Koplopertraject te doorlopen. De provincie doet al veel op het gebied van MVO, maar willen het goede voorbeeld blijven geven. Daarom start de provincie binnenkort met een aantal Koploper-scans die inzicht geven in onder andere afval- en vervoersstromen.

300 Koplopers
Het Koploperproject is in 2011 met een pilot begonnen en vervolgens succesvol uitgerold over de provincie Fryslân. Werktijd Uitzendburo is deelnemer aan het project. De verwachting is dat er eind 2015 circa 300 bedrijven, gemeenten en instellingen het Koploperproject hebben doorlopen. Kijk voor meer informatie op www.koploperproject.nl.

Gedeputeerde Konst en 50 Koplopers

Categorie: Nieuws

Tijd voor positiviteit in de Zorg
Kranten staan er vol mee; bezuinigingen in de zorg, reorganisaties en toenemende eenzaamheid onder ouderen. Je zou bijna vergeten dat er ook nog leuke dingen te melden zijn over de zorg en welzijn.

Net als vorig jaar, wil WerktijdZorg middels een fotowedstrijd positieve aandacht vestigen op deze sector. Als uitzendbureau voor de Zorg & Welzijn heeft WerktijdZorg dagelijks contact met organisaties die te kampen hebben met personele knelpunten en krimpende budgetten.

Er wordt veel gevraagd aan organisaties en medewerkers in tijden van economische onzekerheid. Toch moeten we in Nederland blij zijn met onze gezondheidszorg. Er zijn gelukkig nog genoeg mensen die met veel plezier hun werk doen en passie hebben voor hun vak. Mensen die vanuit een oprechte betrokkenheid werken met een bepaalde doelgroep of bewust kiezen voor die ene organisatie. We moeten deze mensen koesteren!

Wie mag er meedoen?
Iedereen die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag meedoen! Of je nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg of het ziekenhuis.
Doel is om in de ‘Week van de Zorg’ zoveel mogelijk positieve foto’s in de media tegen te komen. De wedstrijd is niet alleen voor mensen op de werkvloer, maar ook voor leidinggevenden en zelfstandig ondernemers in de zorg.  Hoe meer mensen er meedoen; hoe beter!

Hoe doe je mee?
Maak een originele, vrolijke, grappige of ludieke foto op de werkvloer van jouw zorgorganisatie. De enige voorwaarde is dat er iets van WerktijdZorg afgebeeld wordt.
Stuur deze foto in ‘De week van de zorg & welzijn’ (16 t/m 21 maart 2015) via het Facebook of Twitter account van jouw zorgorganisatie, naar de Facebook of Twitter pagina van WerktijdZorg.

Wat kun je winnen?
Tijdens de actieperiode publiceert WerktijdZorg een selectie van de foto’s op haar website en op Social Media. Inzendingen maken kans op de hoofdprijs, een waarde-cheque van € 450,-. Dit bedrag dient te worden besteed aan een goed doel; een uitstapje, cadeau of feestje voor cliënten, bewoners of personeel van de betreffende organisatie.

Actievoorwaarden:

 1. De actie, onder de naam ' Trots op mijn werk in de zorg’, wordt aangeboden door: WerktijdZorg, kantoorhoudende aan het Meer 58a, 8448 GK Heerenveen (hierna: WerktijdZorg).

 2. De actie loopt van 16 t/m 21 maart 2015.

 3. De actie is een win-actie waarbij organisaties in de Zorg & Welzijn kans maken op een cheque ter waarde van €450,-. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen is een originele foto te maken op de werkvloer samen met het logo van WerktijdZorg. Deze foto zal via Facebook of Twitter van je eigen organisatie naar de account van WerktijdZorg gestuurd worden. Met de titel: ‘Trots op mijn werk in de zorg’. Boodschap met de foto = positiviteit in de zorg.

 4. Uit alle publicaties wordt één winnaar gekozen, dit zal door een externe en onafhankelijke partij worden gedaan.

 5. Over de uitslag van een actie wordt nimmer gecorrespondeerd.

 6. De winnaar ontvangt in week 15 bericht en wordt per social media bekend gemaakt. De winnaar wordt verzocht de contactgegevens toe te sturen aan WerktijdZorg middels een e-mail naar info@werktijdzorg.nl o.v.v. 'Trots op mijn werk in de zorg'. De winnaar heeft een maand de tijd om te reageren, tot uiterlijk 3 mei 2015.

 7. WerktijdZorg draagt geen enkele verantwoordelijkheid inzake ongevallen, schade of bijkomende kosten van welke aard ook voortvloeiende uit de handeling van de op grond van de actie toegekende prijs.

 8. WerktijdZorg is niet verantwoordelijk voor technische problemen. Zij is ook niet verantwoordelijk voor, onder andere: enig technisch mankement en/of vertragingen; mankement in het internetverkeer (wegvallen verbinding etc.)

 9. De inzender van de foto geeft met deelname nadrukkelijke toestemming voor publicatie en evt. doorpublicatie van de foto aan WerktijdZorg en aan andere media.

 10. Deelname aan de actie is kosteloos.

 11. De prijs zal uitgekeerd worden in geld en kan niet omgeruild worden voor andere producten of diensten.

 12. WerktijdZorg behoudt zich het recht voor eenzijdige wijzigingen, opschorting of beëindiging van de actie. Hiervan zal dan mededeling worden gedaan op www.werktijdzorg.nl

 13. Acties georganiseerd door WerktijdZorg zijn alleen bestemd voor in Nederland gevestigde organisaties die werkzaam zijn in de Zorg & Welzijn.

 14. De aanbieder van dit kansspel handelt in overeenstemming met de Gedragscode Promotionele Kansspelen versie 1 januari 2006.

 15. WerktijdZorg is niet aansprakelijk voor eventuele typ-, druk- en zetfouten.

 16. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, zal een besluit worden genomen door WerktijdZorg.

 17. Heeft u een vraag, opmerking of klacht naar aanleiding van deze actie neem dan contact op met WerktijdZorg, telefoonnummer 0513-760033 of stuur een email naar info@werktijdzorg.nl

 18. Mocht het versturen van de foto via social media niet lukken, neem dan contact op met WerktijdZorg.

 19. De winnaar maakt een foto en een (kort) verslag van het uitje of activiteit. WerktijdZorg publiceert dit naderhand op haar website en/of social media.

 20. Door deelname aan de actie verklaart de organisatie akkoord te gaan met bovenstaande actievoorwaarden.


Februari 2015, WerktijdZorg.

Adv Zorg Fotoactie 100x130 mm HR

Categorie: Nieuws

Oudjaarsdag 31 december is ons kantoor geopend tot 16.30 uur. Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. Voor spoedaanvragen is onze achterwacht 1 januari  bereikbaar via tel.: 0513-760033. U kunt een voicemailbericht inspreken en vervolgens wordt u door ons teruggebeld. Graag uw begrip hiervoor.

Wij wensen u een fijne jaarwisseling!

Categorie: Nieuws

Om positieve aandacht op de zorg te vestigen, organiseerde WerktijdZorg dit jaar in de 'Week van de zorg' de fotoactie 'Trots op je werk in de zorg'. Hiermee kon € 450,- gewonnen worden.
Alle organisaties in de zorg en welzijn mochten mee doen, en het Thomashuis uit Sneek werd tot winnaar verkozen.
Het bedrag diende besteed te worden aan een goed doel; een uitstapje, cadeau of feestje voor cliënten, bewoners of personeel van de betreffende organisatie.
Zorgondernemers Hermien en Jan Kerkhof en de bewoners van het Thomashuis vertelden ons dat zij de wens hadden om voor de hele locatie hoodies te laten maken met daarop de naam van hun Thomashuis.
Dit is inmiddels gelukt!

Foto hoodies

Zo te zien is iedereen erg blij met zijn/haar hoodie. Wij wensen jullie er heel veel plezier mee!

 

 

Categorie: Nieuws

Het is alweer december!
Omdat we weer een drukke maand verwachten, zijn wij benieuwd naar jouw beschikbaarheid voor de komende periode. Je zou ons een groot plezier doen om dit z.s.m. in te vullen in het medewerkersportaal. Heb je dit al gedaan? Onze dank is groot!

Als dank verloten wij onder degenen die uiterlijk 14 december hun beschikbaarheid ingevuld hebben 2x twee kaartjes voor de bioscoopfilm ‘Gooische vrouwen 2’!
Heb je nog geen inloggegevens, of ben je ze kwijt? Laat het ons weten! We helpen je hier uiteraard graag mee.


Werk je nog niet voor ons, maar ben je verzorgende, verzorgende IG of verpleegkundige en heb je deze maand tijd om (extra) te werken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Hartelijke groet,


Team WerktijdZorg
Rina, Rie-anne, Matty en Anette


Gooische Vrouwen 2

Categorie: Nieuws

Grote hervormingen met betrekking tot de arbeidsmarkt zijn inmiddels doorgevoerd of staan op stapel. Door toename van flexibilisering op de huidige Nederlandse arbeidsmarkt is de regering tot besluit gekomen dat er enkele wijzingen noodzakelijk zijn. Bent u inmiddels op de hoogte van de Wet Werk en Zekerheid? Download bijgaand document waarin schematisch alle veranderingen staan weergeven.

Wenst u meer informatie? Wij hebben ook een folder waarin wij u uitgebreid informeren over de nieuwe wetgeving.

Brochure Werktijd

Categorie: Nieuws

Per heden zijn de lopende zaken van de zorgorganisatie Topzorg Friesland BV. overgenomen door WerktijdZorg. Topzorg heeft haar bedrijfsactiviteiten per 1 september 2014 beëindigd.

Topzorg Friesland, gevestigd in Tjalleberd, leverde vooral verzorgend en verpleegkundig personeel aan thuiszorgorganisaties en serviceflats. Er is de afgelopen periode zorgvuldig gewerkt aan een soepele overdracht en een nadere kennismaking met alle betrokkenen.

Wij heten alle nieuwe relaties en medewerkers van harte welkom bij onze organisatie!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: rina@werktijdzorg.nl (Business Unit Manager Zorg) Tel. 0513-760033 of met Matty Sinagl (Intercedente - Planner specialistische zorg) matty@werktijdzorg.nl  Tel.0513-760033

http://www.topzorgfriesland.nl/

Categorie: Nieuws

De zorgsector is volop in beweging. Extramuralisering, de transitie van zorgtaken naar de gemeente en de gevolgen daarvan beheersen het nieuws. Voor zorgorganisaties en medewerkers is het een onzekere tijd. Reorganisaties zorgen voor onrust en verzuim ligt op de loer. Het is lastig om een inschatting te maken van de benodigde personeelsformatie. Duidelijk is dat er een zekere mate van flexibiliteit gewenst blijft.

WerktijdZorg is specialist in het leveren van flexibel personeel in de zorg & welzijn. Afhankelijk van de situatie wordt er gekeken naar een passende oplossing. Veel Ziekenhuizen maken gebruik van een vaste pool van invalkrachten.

WerktijdZorg ook voor interne flexibilisering en uitstroom van boventallig personeel

Op dit moment is WerktijdZorg bezig met een inventarisatie van de mogelijkheden op het gebied van interne flexibilisering en de uitstroom van boventallig personeel.  “In onze optiek kunnen wij veel meer bieden dan alleen tijdelijke krachten. Wij beschikken over een groot netwerk van werkgevers in Noord Nederland. Deze contacten willen we in de toekomst nog meer gaan intensiveren”, aldus Rina Ruiter, Business Unit Manager van WerktijdZorg.
Bron: Zorg & Ziekenhuiskrant september 2014

 

 

Categorie: Nieuws

In de NBBU-cao voor Uitzendkrachten die per 1 juni is ingegaan is rekening gehouden met de flexbeperkende maatregelen uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Wat betekent dit in de praktijk voor het uitzendbeding, de uitsluiting van loondoorbetaling en de ketenbepaling?

Uitzendbeding
Volgens de WWZ wordt demogelijkheid om bij cao af te wijken van de 26-weken termijn voor het uitzendbeding beperkt tot maximaal 78 gewerkte weken. Uitzendkrachten maken dus na anderhalf jaar aanspraak op een tijdelijk arbeidscontract bij de uitzendorganisatie.
Dit geldt wettelijk per 1 januari 2015, maar omdat de NBBU-cao voor Uitzendkrachten per 1 juni jl. van toepassing is en deze cao dus is ingegaan vóórdat de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is goedgekeurd, geldt het overgangsrecht.
Dit overgangsrecht is anderhalf jaar. Dit betekent dat er nog tot 1 juli 2016 maximaal 130 weken gebruik gemaakt kan worden van contracten met uitzendbeding.
Na 1 juli 2016 geldt de maximale termijn van 78 weken voor het uitzendbeding.

Ketenbepaling
De WWZ bepaalt dat per 1 juli 2015 een periode dat een werkgever tijdelijke contracten mag geven wordt beperkt van 3 contracten in 3 jaar naar 3 contracten in 2 jaar. Voor uitzendkrachten kan hier via de cao van worden afgeweken tot maximaal 6 tijdelijke contracten in maximaal 4 jaar. In de NBBU-cao is deze ketenbepaling voor uitzendkrachten (fase 3) dan ook overgenomen; per 1 juli 2015 geldt maximaal 6 tijdelijke contracten in maximaal 4 jaar.
Vanaf die datum geldt ook een  onderbrekingstermijn van 26 weken; als na een onderbreking van een half jaar of langer een nieuwe uitzendovereenkomst wordt aangegaan, vangt fase 1 opnieuw aan.

5,5 jaar flexibel uitzenden
Concreet betekent dit dat uitzendkrachten dus per 1 juli 2016 nog 5,5 jaar flexibel uitgezonden kunnen worden binnen de NBBU-cao (maximaal 78 weken volgens het uitzendbeding) en vervolgens maximaal 6 tijdelijke contracten in 4 jaar (ketenbepaling).

Beperking uitsluiting loondoorbetaling
In een contract mag worden opgenomen dat er tijdens de eerste 26 weken geenloondoorbetalingsplicht is. Deze uitsluiting van loondoorbetaling kon voorheen via de cao onbeperkt worden verlengd. Met de komst van de WWZ mag dat niet meer.
In de NBBU-cao is vastgelegd dat per 1 juli 2015 (overgangsrecht, zie boven) na 26 gewerkte weken een minimale omvang van 3 uur per contract moet zijn. De uitzendkracht heeft dan dus recht op minimaal 3 uur loon.
Op de site van de NNBU is de NNBU-cao voor Uitzendkrachten 2014-2019 te downloaden en is aanvullende informatie te vinden over de veranderingen in de nieuwe cao.

Lees ook: Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij

Bron: REDACTIE FLEXMARKT, ARTHUR LUBBERS

 

 

Categorie: Nieuws

De CAO Gehandicaptenzorg voor 2014-2015 is algemeen bindend verklaard (AVV). De Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) is op 16 augustus 2014 in werking getreden, bij besluit van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De verklaring loopt op 28 februari 2015 af. Zo meldde de Staatscourant op 15 augustus, aldus de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

De CAO is op 12 augustus algemeen bindend verklaard en per 16 augustus in werking getreden. De Verbindendverklaring houdt in dat alle afspraken die werkgevers gemaakt hebben met werknemers uit de gehandicaptensector  moeten voldoen aan de CAO. Wanneer een afspraak in strijd is met de AVV-CAO wordt deze nietig. In plaats daarvan gelden de bepalingen uit de AVV-CAO.

bron: NZG Nationale Zorggids

Categorie: Nieuws

De pilot met zelfstandige zorgverleners die AWBZ-zorg verlenen, stopt waarschijnlijk per 1 januari 2015. Dat melden De Zorgprofessional, een landelijke coöperatie van zelfstandig zorgverleners en het Platform Zelfstandigen van V&VN in een gezamenlijk persbericht.

Het draait allemaal om de pilot AWBZ Zorg in Natura waaraan ruim 1.900 ZZP'ers deelnemen. Het grootste deel hiervan werd afgelopen mei tot de pilot toegelaten door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Hij maakte het zo mogelijk dat deze zelfstandigen ondanks het gebrek aan een VAR-verklaring, toch zelfstandig konden blijven werken.

In het persbericht schrijven de belangenbehartigers dat verzekeraars de pilot met zzp'ers nu alsnog 'geforceerd beëindigen', en wel met ingang van 2015. Aan de pilot nemen nu niveau drie verzorgenden en niveau vier en vijf verpleegkundigen deel. Volgens De Zorgprofessional blijkt uit inkoopdocumenten dat verzekeraars alleen nog interesse hebben in zzp'ers met niveau vijf. Daar zijn namelijk tekorten aan.

Verbolgen

Lex Tabak van het Platform Zelfstandigen van V&VN toont zich verbolgen. “Het is toch op zijn zachtst gezegd bijzonder dat belangenorganisaties, de politiek, de Belastingdienst en VWS deze lente de handen ineen geslagen hebben om extra deelnemers binnen de pilot toe te laten. Terwijl commerciële verzekeraars daar enkele maanden later eigenlijk geen boodschap aan hebben.”

Beide partijen zelfstandigen op om zich collectief te verzetten. Daarvoor is een website geopend met de welluidende url www.zelfstandigenindezorgmoetenblijven.nl.

Bron: Skipr daily 21 juli 2014

Categorie: Nieuws

Je kunt nog steeds meedoen aan onze WK actie, want het Nederlands elftal speelt morgen de halve finale van het WK voetbal tegen Argentinië. Een mijlpaal, want het is de 750e interland van de nationale voetbalploeg. De eerste was op 30 april 1905. Oranje was toen in een vriendschappelijke interland in Beerschot na verlenging met 4-1 te sterk voor België.

Het Nederlands elftal boekte in totaal 377 overwinningen, speelde 167 keer gelijk en stapte 205 keer als verliezer van het veld, zo rekende databureau Infostrada uit. Oranje speelt bij winst op Argentinië zondag de 751e interland in het beroemde Maracanã-stadion van Rio de Janeiro. Anders wacht de troostfinale in Brasilia.

Bron: metronieuws         Actievoorwaarden: http://www.werktijdbv.nl/werktijd-wk-actie.ashx

Categorie: Nieuws

De eerste onderdelen van de Wet werk en zekerheid zullen niet   per 1 juli a.s. maar pas per 1 januari 2015 in werking treden. Deze   toezegging deed minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de   Eerste Kamer. De Eerste Kamer besprak op 3 en 4 juni het wetsvoorstel, maar   zal het pas op 10 juni in stemming brengen. De eerste onderdelen zouden dan   op 1 juli in werking moeten treden. Dat is te kort dag volgens de senaat. De   minister heeft zich daar nu bij aangesloten.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat een aantal onderdelen van   de wet al dit jaar per 1 juli in werking zouden treden. Dat ging om de   aanzegplicht voor werkgevers een maand voordat een tijdelijk contract   afloopt, het afschaffen van de proeftijd bij een tijdelijk contract korter   dan zes maanden, het verbod op een concurrentiebeding bij tijdelijke   contracten, tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen hiervoor zijn, en de   mogelijkheid om sectoren aan te wijzen waar het gebruik van nulurencontracten   verboden worden. Deze maatregelen gaan nu, als de Eerste Kamer op 10 juni met   de wet instemt, een half jaar later, per 1 januari 2015 in. Weer een half   jaar later volgen dan een aantal andere wijzigingen, zoals de aanpassing van   de ketenregeling en het ontslagrecht. De aanpassing van de WW-duur wordt   vanaf januari 2016 stapsgewijs verkort.

De verwachting is dat een meerderheid van de Eerste Kamer op 10   juni wel zal instemmen met de wet. Wel leven er binnen de Eerste Kamer zorgen   over de juridische kwaliteit van de wet, onder andere naar aanleiding van de   kritiek van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten Nederland. Asscher heeft   toegezegd om hiervoor met reparatiewetgeving te komen. Hij zal echter niet   alle kritiekpunten van de arbeidsrechtadvocaten overnemen. Volgens de   minister zal dit de balans uit het wetsvoorstel halen.

Bron: SC Online, 04-06-2014

Categorie: Nieuws

Een jaar na de overname van de personeelsbestanden van Care4you is uitzendbureau WerktijdZorg uit Friesland begonnen aan de eerste evaluatiegesprekken met ziekenhuizen, waaronder het Martini Ziekenhuis in Groningen.

De bedrijfsprocessen; korte lijnen, snelle responstijd en heldere afspraken zijn pijlers waar WerktijdZorg bij haar opdrachtgevers opvallend goed scoort. Ook de plezierige communicatie werd als pluspunt genoemd. Ziekenhuizen geven aan blij te zijn met een aanbieder van specialistische flexkrachten die fysiek gevestigd is in Noord Nederland. Opdrachtgevers kunnen rekenen op een vaste flexpool waarvan de meesten woonachtig zijn in de regio van het ziekenhuis.


Werktijdzorg, gevestigd in Heerenveen biedt personeel in de hele linie van Zorg & Welzijn in Midden en Noord Nederland. Op dit moment faciliteert zij ziekenhuizen vooral met IC, CCU en SEH verpleegkundigen voor dagjeswerk. Naast uitzenden, detachering en payroll biedt het uitzendbureau een aantrekkelijk werving & selectie aanbod. WerktijdZorg is ook buiten werkdagen en kantoortijden bereikbaar.

Bron: Zorg & Ziekenhuiskrant  14 mei 2014

Categorie: Nieuws

De Friese stichting Venturaplus is een werkgeversverband, platform en netwerkorganisatie waarin partners – zorginstellingen en organisaties voor beroepsonderwijs –  samenwerken om de regionale arbeidsmarkt in zorg en welzijn zo goed mogelijk te laten functioneren.

Venturaplus ondersteunt – vanuit de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt – in brede zin op operationeel niveau het HRM beleid van zorg- en welzijnsinstellingen. Daarbij ondersteunt de stichting de positieve en realistische beeldvorming over zorg en welzijn en de innovatie van beroepsonderwijs. Activiteiten worden onder andere gefinancierd uit de partnerbijdragen en de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Venturaplus is als werkgeversverband aangesloten bij de stichting RegioPlus waar de regionale werkgeversverbanden landelijk samenwerken en gezamenlijk optreden in de richting van bijvoorbeeld het ministerie van VWS.

Met dit partnership verwacht WerktijdZorg haar netwerk in de zorg & welzijn te versterken, daar waar mogelijk (meer) samenwerking te zoeken en een bijdrage te kunnen leveren aan bovenstaande doelstellingen.

Lees hier meer informatie over Venturaplus.

Categorie: Nieuws

Afgelopen maand vond weer de jaarlijkse Crop controle plaats. Wij zijn verheugd u te melden dat wij wederom geslaagd zijn voor de keuring van 'Stichting Normering Arbeid'.  Hieronder kunt u meer lezen over dit keurmerk.

Dienstverlening NEN 4400-1


De NEN 4400-1 norm is een nationale norm die eisen stelt aan in Nederland gevestigde uitleners en (onder)aannemers van werk met betrekking tot de afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland. Het doel van het NEN 4400-1 certificaat is het risico voor opdrachtgevers op verhaal en boetes van de Belastingdienst en andere overheidsinstanties te beperken.
Een onderneming die zich certificeert volgens de NEN 4400-1, onderscheidt zich van de malafide ondernemingen. Door u te kwalificeren voor de NEN 4400-1 norm, biedt u opdrachtgevers de zekerheid dat zij door samenwerking met uw organisatie zo min mogelijk financieel risico lopen. Vanaf 1 juli 2012 zijn opdrachtgevers die samenwerken met uitzendbureaus die zijn gekwalificeerd voor de NEN 4400-1 norm, vrijgesteld voor keten- en inlenersaansprakelijkheid.
CROP certificering is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie voor de ISO/IEC 17020 in combinatie met de NEN 4400-1.

De NEN 4400-1 norm stelt eisen aan: • Personeelsadministratie

 • Loon administratie

 • Financiële administratie

 • Specifieke situaties, bijvoorbeeld: in- en doorlening en bemiddeling van zzp-ers


 

Categorie: Nieuws

Afgelopen maandag was het zo ver; de prijsuitreiking van onze actie ‘Trots op je werk in de zorg!’. Deze actie vond plaats in de Week van de Zorg (10 t/m 17 maart).
Omdat er de laatste tijd veel negatieve berichten zijn rondom de zorg & welzijn, wilden wij middels een foto-actie eens positieve aandacht vestigen op deze sector. De bedoeling was om een originele, vrolijke, grappige of ludieke foto te maken en deze via Social Media naar ons toe te sturen.
We hebben veel prachtige foto’s mogen ontvangen, waaruit Tweede Kamerlid Sander de Rouwe het Thomashuis in Sneek gekozen heeft tot winnaar!

Het Thomashuis in Sneek is in 2013 opgericht door Jan en Hiermien Kerkhof. Hun Thomashuis is gevestigd in een prachtig pand, een voormalig kerkgebouw. Hier bieden zij aan 8 bewoners met een verstandelijke beperking een warme en veilige woonomgeving .
We werden erg hartelijk ontvangen door zowel Jan en Hermien, als de bewoners en 2 medewerkers. Na de ontvangst en een kopje koffie was het tijd voor Sander de Rouwe om de prijs uit te rijken. Aan 2 bewoners de eer om deze prijs in ontvangst te nemen.

Het doel van het gewonnen bedrag is al bepaald; Alle bewoners en medewerkers van het Thomashuis krijgen een zelfde hoodie, met daarop de naam van hun Thomashuis. Wat ons betreft een prachtige besteding van het gewonnen bedrag!
Na de prijsuitreiking kregen wij en Sander de Rouwe een uitgebreide rondleiding. Wat een prachtige locatie!

Jan en Hermien; Nogmaals gefeliciteerd en heel veel plezier met de gewonnen prijs!

Foto prijsuitreiking

Categorie: Nieuws

Op dinsdag 8 april jl. was WerkijdZorg aanwezig op de klantendag van Ayton in hotel Mercure te Zwolle.  Ayton is leverancier van het planningssysteem Flexplan dat door veel zorgorganisaties wordt gebruikt en vorig jaar ook door WerktijdZorg is aangeschaft.

Directeur Marc Huizer gaf uitleg over de ambities en ontwikkelingen binnen Ayton.  Naast een vernieuwde versie van het huidige systeem zal er het komende jaar onder meer een App beschikbaar komen voor medewerkers en uitzendkrachten.  Hiermee kan nog sneller geanticipeerd worden op openstaande diensten.

Saskia Visser, regiomanager van Randstad Payroll Solutions informeerde over de veranderingen binnen de nieuwe wet Werk en Arbeid en hoe Aysist hierin kan ondersteunen. Carmen Ekkerink, manager Flexbureau Zorgcombinatie Noorderboog en eigenaar van Plan CE deelde haar ervaringen over ‘Efficiency in het planningsproces’ en de voor- en nadelen van het centraal of decentraal inzetten van (flex)medewerkers.

Al met al een zeer verzorgde dag met volop de gelegenheid tot netwerken.  Dank aan Ayton!

Categorie: Nieuws

Bedankt voor alle inzendingen voor onze actie ‘Trots op je werk in de zorg’!  We vinden het fijn om te zien dat er, ondanks alle reorganisaties, bezuinigingen en toenemende eenzaamheid onder ouderen, toch nog positiviteit te vinden is binnen de Zorg & Welzijn!

Uit alle inzendingen heeft Sander de Rouwe (2e kamerlid CDA) de prijswinnaar gekozen: Thomashuis, Sneek.

Motivatie Sander de Rouwe: 'Met dit mooie initiatief wil WerktijdZorg via een ludieke fotowedstrijd positieve aandacht vragen voor onze zorg in Noord Nederland. In de beoordeling van de foto’s heb ik dan ook zwaar laten wegen: waar krijg ik een glimlach van op mijn gezicht bij het zien van de foto. Ik heb het meetlint er niet bij gehad, maar bij deze winnende foto kreeg ik de grootste glimlach. En, niet onbelangrijk: je krijgt bij het zien van de foto zin in het mooie werk van de zorg. Op de foto zien we hoe zorgontvangers én zorgverleners samen iets van zichzelf laten zien. Voor mij is dat heel belangrijk: Of je de zorg geeft of ontvangt, het moet dichtbij en vertrouwd voelen. Je moet jezelf kunnen zijn, uniek zoals je bent én zichtbaar en aanwezig met je eigen mooie talenten. Deze foto straalt dit uit: je krijgt er zin in, dichtbij, vertrouwd en samen voor onze zorg. Het Thomashuis heeft dan ook gewonnen. Met hen feliciteer én bedank ik iedereen die mee gedaan heeft aan deze ludieke fotoactie. Dank voor jullie glimlach en geweldige inzet binnen de zorg'.

Wij feliciteren het Thomashuis uit Sneek met de gewonnen prijs: €450,- ter besteding aan een goed doel of wens; een uitstapje, cadeau of feestje voor cliënten en/of personeel.


Werktijd-Thomashuis Sneek

Categorie: Nieuws

Tijd voor positiviteit in de Zorg
Kranten staan er vol mee; bezuinigingen in de zorg, reorganisaties en toenemende eenzaamheid onder ouderen. Je zou bijna vergeten dat er ook nog leuke dingen te melden zijn over de zorg en welzijn.

WerktijdZorg wil middels een fotowedstrijd positieve aandacht vestigen op deze sector. Als uitzendbureau voor de Zorg & Welzijn heeft WerktijdZorg dagelijks contact met organisaties die te kampen hebben met personele knelpunten en krimpende budgetten.

Er wordt veel gevraagd aan organisaties en medewerkers in tijden van economische onzekerheid. Toch moeten we in Nederland blij zijn met onze gezondheidszorg. Er zijn gelukkig nog genoeg mensen die met veel plezier hun werk doen en passie hebben voor hun vak. Mensen die vanuit een oprechte betrokkenheid werken met een bepaalde doelgroep of bewust kiezen voor die ene organisatie. We moeten deze mensen koesteren!

Wie mag er meedoen?
Iedereen uit Noord Nederland die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag meedoen! Of je nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg of het ziekenhuis.
Doel is om in de ‘Week van de Zorg’ 10 t/m 16 maart zoveel mogelijk positieve foto’s in de media tegen te komen. De wedstrijd is niet alleen voor mensen op de werkvloer, maar ook voor leidinggevenden en zelfstandig ondernemers in de zorg.  Hoe meer mensen er meedoen; hoe beter!

Hoe doe je mee?
Maak een originele, vrolijke, grappige of ludieke foto op de werkvloer van jouw zorgorganisatie. De enige voorwaarde is dat er iets van WerktijdZorg afgebeeld wordt en als onderschrift (titel) de tekst 'Trots op mijn werk in de zorg". Tip: Je kunt bv. de banner van deze actie of het Werktijdzorg logo via Google - afbeeldingen - vinden,  opslaan en gebruiken.
Stuur deze foto in ‘De week van de zorg & welzijn’ (10 t/m 16 maart 2014) via het Facebook of Twitter account van jouw zorgorganisatie, naar de Facebook  of Twitter (@werktijdzorg) pagina van WerktijdZorg.

Wat kun je winnen?
Tijdens de actieperiode publiceert WerktijdZorg een selectie van de foto’s op haar website en op Social Media. Inzendingen maken kans op de hoofdprijs, een waarde-cheque van € 450,-. Dit bedrag dient te worden besteed aan een goed doel; een uitstapje, cadeau of feestje voor cliënten, bewoners of personeel van de betreffende organisatie.

Actievoorwaarden:

 1. De actie, onder de naam ' Trots op mijn werk in de zorg’, wordt aangeboden door: WerktijdZorg, kantoorhoudende aan het Meer 58a, 8448 GK Heerenveen (hierna: WerktijdZorg).

 2. De actie loopt van 10 maart t/m 16 maart 2014.

 3. De actie is een win-actie waarbij organisaties in de Zorg & Welzijn kans maken op een cheque ter waarde van €450,-. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen is een originele foto te maken op de werkvloer samen met het logo van WerktijdZorg. Deze foto zal via Facebook of Twitter van je eigen organisatie naar de account van WerktijdZorg gestuurd worden. Met de titel: ‘Trots op mijn werk in de zorg’. Boodschap met de foto = positiviteit in de zorg.

 4. Uit alle publicaties wordt één winnaar gekozen, dit zal door een externe en onafhankelijke partij worden gedaan.

 5. Over de uitslag van een actie wordt nimmer gecorrespondeerd.

 6. De winnaar ontvangt in week 13 bericht en wordt per social media bekend gemaakt. De winnaar wordt verzocht de contactgegevens toe te sturen aan WerktijdZorg middels een e-mail naar info@werktijdzorg.nl o.v.v. 'Trots op mijn werk in de zorg'. De winnaar heeft een maand de tijd om te reageren, tot uiterlijk 25 april 2014.

 7. WerktijdZorg draagt geen enkele verantwoordelijkheid inzake ongevallen, schade of bijkomende kosten van welke aard ook voortvloeiende uit de handeling van de op grond van de actie toegekende prijs.

 8. WerktijdZorg is niet verantwoordelijk voor technische problemen. Zij is ook niet verantwoordelijk voor, onder andere: enig technisch mankement en/of vertragingen; mankement in het internetverkeer (wegvallen verbinding etc.)

 9. De inzender van de foto geeft met deelname nadrukkelijke toestemming voor publicatie en evt. doorpublicatie van de foto aan WerktijdZorg en aan andere media.

 10. Deelname aan de actie is kosteloos.

 11. De prijs zal uitgekeerd worden in geld en kan niet omgeruild worden voor andere producten of diensten.

 12. WerktijdZorg behoudt zich het recht voor eenzijdige wijzigingen, opschorting of beëindiging van de actie. Hiervan zal dan mededeling worden gedaan op www.werktijdzorg.nl

 13. Acties georganiseerd door WerktijdZorg zijn alleen bestemd voor in Noord Nederland gevestigde organisaties die werkzaam zijn in de Zorg & Welzijn.

 14. De aanbieder van dit kansspel handelt in overeenstemming met de Gedragscode Promotionele Kansspelen versie 1 januari 2006.

 15. WerktijdZorg is niet aansprakelijk voor eventuele typ-, druk- en zetfouten.

 16. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, zal een besluit worden genomen door WerktijdZorg.

 17. Heeft u een vraag, opmerking of klacht naar aanleiding van deze actie neem dan contact op met WerktijdZorg, telefoonnummer 0513-760033 of stuur een email naar info@werktijdzorg.nl

 18. Mocht het versturen van de foto via social media niet lukken, neem dan contact op met WerktijdZorg.

 19. De winnaar maakt een foto en een (kort) verslag van het uitje of activiteit. WerktijdZorg publiceert dit naderhand op haar website en/of social media.

 20. Door deelname aan de actie verklaart de organisatie akkoord te gaan met bovenstaande actievoorwaarden.


 

Categorie: Nieuws

Interview met Jan Bakker van Balstien Zorgboerderij

Jan Bakker is de oprichter van Balstien Zorgboerderij. In 2003 heeft hij als melkveehouder zijn koeien verkocht en is het voorhuis ingericht om dagbesteding te bieden aan mensen met een zorgvraag (PGB). In 2008 is de boerderij verbouwd en zijn er o.a. drie ruimtes voor de dagbesteding bij gekomen.

Doelgroep
Balstien Zorgboerderij richt zich op alle mensen met een zorgvraag. Hierbij wordt rust, ritme, geen druk en een zinvolle invulling van dagbesteding voorop gesteld. Balstien biedt zorg op maat aan kinderen, (jong)volwassenen en ouderen.

Medewerkers en salarisadministratie
Jan Bakker heeft 3 vaste uitzendkrachten in dienst. Daarnaast is de zorgboerderij een erkend leerbedrijf. Elke dag kunnen 2 stagiaires onder begeleiding werkervaring opdoen. Sinds 2008 heeft Jan Bakker contact met WerktijdZorg in Heerenveen (voorheen Uitzendburo Werktijd). Voor Balstien is uitzenden en payroll via een uitzendbureau rendabel, omdat hij zich niet kan permitteren om medewerkers zelf op de loonlijst te hebben.

Ervaringen met WerktijdZorg
-Handig om een adres te hebben voor ad-hoc diensten;
-WerktijdZorg levert goed personeel;
-Korte lijnen, prettig;
-WerktijdZorg haalt een stuk werk en risico uit handen, zoals de personeels- en salarisadministratie.

WerktijdZorg aanbevelen?
Jan Bakker heeft geen vergelijking met andere uitzendbureaus, maar via WerktijdZorg bevalt het goed. WerktijdZorg heeft de expertise om goede mensen te leveren. Daarnaast biedt WerktijdZorg de mogelijkheid van payroll, waarbij ze zorg dragen voor de personeels- en salarisadministratie van eigen medewerkers.

Voor meer informatie, kunt u terecht op de volgende websites:
Zorgboerderij Balstien: http://www.balstien.nl
WerktijdZorg: https://werktijdzorg.nl

Februari, 2014.

Liza Smit
Intercedente WerktijdZorg

 

Categorie: Nieuws

Win € 450,- met fotoactie bij WerktijdZorg in de ‘Week van de Zorg & Welzijn’!

Met het thema ‘Trots op mijn werk in de zorg’ organiseert WerktijdZorg een fotowedstrijd voor alle zorgmedewerkers in Noord Nederland. Gevraagd wordt om positieve of ludieke foto’s te maken op de werkvloer en deze in de ‘Week van de Zorg & Welzijn’ ( tussen 10 t/m  16 maart as.) te publiceren op Social Media*.

Tijd voor positiviteit in de Zorg           

Kranten staan er vol mee; bezuinigingen in de zorg, reorganisaties en toenemende eenzaamheid onder ouderen. Je zou bijna vergeten dat er ook nog leuke dingen te melden zijn over de zorg en welzijn.

WerktijdZorg wil middels deze fotowedstrijd positieve aandacht vestigen op deze sector. Als uitzendbureau voor de Zorg & Welzijn heeft WerktijdZorg dagelijks contact met organisaties die te kampen hebben met personele knelpunten en krimpende budgetten.

“Er wordt veel gevraagd aan organisaties en medewerkers in tijden van economische onzekerheid. Toch moeten we in Nederland blij zijn met onze gezondheidszorg. Er zijn gelukkig nog genoeg mensen die met veel plezier hun werk doen en passie hebben voor hun vak. Mensen die vanuit een oprechte betrokkenheid werken met een bepaalde doelgroep of bewust kiezen voor die ene organisatie.  We moeten deze mensen koesteren”, aldus initiatiefnemer WerktijdZorg uit Heerenveen.

Wie mag er meedoen?    

Iedereen die werkzaam is in de Zorg & Welzijn mag meedoen! Of je nu werkt in de kinderopvang, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg of het ziekenhuis. Doel is om in de ‘Week van de Zorg’ zoveel mogelijk positieve foto’s in de media tegen te komen. De wedstrijd is niet alleen voor mensen op de werkvloer, maar ook voor leidinggevenden en zelfstandig ondernemers in de zorg.  Hoe meer mensen er meedoen; hoe beter!

Wat kun je winnen?      

Tijdens de actieperiode publiceert WerktijdZorg een selectie van de foto’s op haar website en op Social Media. Inzendingen maken kans op de hoofdprijs, een waarde-cheque van € 450,- . Dit bedrag dient te worden besteed aan een goed doel; een uitstapje, cadeau of feestje voor cliënten, bewoners of personeel van de betreffende organisatie. De prijs zal worden uitgereikt door CDA 2e kamer lid Sander de Rouwe.

*De actievoorwaarden zijn v.a. 18  februari te vinden op www.werktijdzorg.nl

=================================================================

Voor de redactie ‘

Datum actie:  ‘Week van de Zorg en Welzijn’ 10 t/m16 maart 2014   Publicatie persbericht: uiterlijk 5 maart   Contactpersoon persbericht: Rina Ruiter   Functie: Business Unit Zorg Manager - Mail: rina@werktijdzorg.nl  Tel. 0513-760033   (of 06-83605339 privé) Foto actie op te vragen via: info@werktijdzorg.nl

Foto WerktijdZorg

 

 

Categorie: Nieuws

Onze samenwerking in de dagbesteding- en woonbegeleiding is toegenomen. Steeds meer medewerkers van zorgboerderijen en organisaties in de kinderopvang staan bij ons op de payroll. Naast uitzenden, detachering en payroll bieden wij werving & selectie van zorgprofessionals voor zowel de werkvloer als op coördinerend en management niveau in de hele linie van Zorg & Welzijn.

Overname diensten en personeelsbestanden van Care4you

In maart 2013 hebben wij de personeelsbestanden en opdrachtgevers van Care4you uit Emmen overgenomen. Hiermee is ons bestand uitgebreid met oa. IC, SEH verpleegkundigen en medisch specialisten.  Inmiddels werken wij samen met een 7 tal ziekenhuizen in Noord Nederland.

Verhuizing Business Unit Zorg

Om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen bedienen, zijn wij sinds oktober 2013 centraal gevestigd op ons hoofdkantoor in Heerenveen. De samenstelling van ons team is niet veranderd. Wel hebben we een nieuw rechtstreeks telefoonnummer: 0513-760033. Ook buiten kantoortijden en weekends zijn wij bereikbaar via dit nummer.

Nieuw Online planningssysteem

Kort na onze verhuizing zijn wij van start gegaan met een nieuw planningssysteem genaamd Ayton/Aysist. Naast de matchingsopties heeft dit systeem een zeer handig werkgeversportaal waar onze opdrachtgevers opstaande diensten kunnen invoeren. De status ervan (met info over de ingeplande medewerker) is 24 uur per dag te volgen. Uitzendkrachten kunnen bovendien online hun beschikbaarheid invoeren en interesse tonen in openstaande diensten.

Nieuwe website

Eind 2013 is onze nieuwe website is gelanceerd. Op deze site kunt u allerlei informatie vinden over onze diensten, werkwijze en vacatures. U kunt ons daarnaast volgen op twitter, facebook en linkedin.

 

Categorie: Nieuws

Activiteiten:

Ook voor het nieuwe jaar hebben we verschillende activiteiten op stapel liggen:

8 maart is de Markt van Mogelijkheden in het Fries Congrescentrum in Drachten van 10 tot 16 uur. De Markt van Mogelijkheden is dé informatiemarkt voor mensen met een beperking en hun omgeving. Het is de plek om informatie te halen en nieuwe ideeën op te doen. WerktijdZorg zal op deze markt aanwezig zijn.

15 en 16 mei is er een tweedaags congres van Venticare. Tijdens dit congres zal er actuele kennis op het gebied van acute zorg worden uitgewisseld. WerktijdZorg is één van de deelnemende bedrijven.

Categorie: Nieuws

Code oranje of code rood?

De Werktijdzorg pieten hebben hieraan een broertje dood.

In weer en wind, bij storm of regen,

Deze 2 donderstralen kom je werkelijk overal tegen.

'T is 5 december, dus het mag,

Wij wensen ook u een prachtige dag!

foto zwarte pieten 2013

 

Categorie: Nieuws

Per 1 november 2013 kunnen werkgevers aanspraak maken op een premie van € 2.500 wanneer zij een werkzoekende jongere in Fryslân tenminste een half jaar in dienst nemen.

Doel


Doel van de Jongerenvoucher is om werkzoekende jongeren in Fryslân voor minimaal zes maanden werkervaring op te laten doen. De werkgever ontvangt hiervoor een tegemoetkoming... in de salariskosten van € 2.500,-. Het maakt voor een werkgever niet meer uit of hij een jongere met een WW- of een WWB-uitkering aanneemt of in welke gemeente de jongere woont. De regeling geldt voor alle werkzoekende jongeren in Fryslân.

Voorwaarden


Voorwaarden aan de Jongerenvoucher zijn o.a. dat de jongere ouder is dan 17 jaar en jonger dan 28 jaar, in de provincie Fryslân woont en  ingeschreven staat als werkzoekend. De werkgever heeft recht op de Jongerenvoucher wanneer hij binnen de periode 1 november 2013 en 1 december 2014 een arbeidsovereenkomst voor tenminste zes maanden biedt. Op deze manier is de jongere niet meer afhankelijk van een uitkering. Per bedrijf of organisatie kan voor maximaal drie werknemers een Jongerenvoucher worden aangevraagd.

Premie ontvangen


Mocht uw organisatie voor deze premie in aanmerking willen komen, dan kan WerktijdZorg u hierbij helpen. Wij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij de werving & selectie. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Categorie: Nieuws

Niet alle gezinnen kunnen Sinterklaas vieren helaas


Voor hen geen pakjes, chocoladeletters en speculaas


Een kleine bijdrage komt als geroepen


Zodat ook deze kinderen lekker kunnen snoepen


Daarom springen wij een beetje bij


En maken deze kinderen graag blij


Sinterklaas komt 16 november weer aan in het land, een feest waar vele gezinnen erg van genieten. Koud en guur weer, fijn met z’n allen binnen en dan snoepen van al dat Sinterklaas lekkers….                                 Voor de meeste gezinnen is dit gewoon mogelijk, maar voor sommige families is boodschappen doen iedere keer een financiële puzzel, waarbij extraatjes ontbreken. WerktijdZorg is een actie gestart met als doel in zoveel mogelijk voedselpakketten in de week van Sinterklaas een feestelijk ingepakt cadeautje vol lekkers te krijgen. De cadeaus worden gedoneerd aan de Voedselbank Achtkarspelen en Heerenveen.

De actie is gericht op relaties die hiermee, behalve het steunen van het goede doel, tevens een uitzendkracht aan werk helpen! Voor elke dienst die zij inhuren bij WerktijdZorg, in de week van 18-24 november, geven wij één gezin een extraatje voor Sinterklaas. Al onze relaties zullen één dezer dagen van deze actie op de hoogte worden gesteld.

Wij hopen op een drukke week zodat er veel cadeautjes verstrekt kunnen worden!

 

 

Categorie: Nieuws

Eindelijk is het zover! Werktijd Zorg is per 1 oktober centraal gevestigd in Heerenveen.


Werktijd is inmiddels al geruime tijd een betrouwbare partner in het leveren van personeel in de zorg en welzijn. Samen, als Werktijd Zorg, proberen we nog beter in te spelen op vraag en aanbod in de zorg. Bent u op zoek naar personeel of juist op zoek naar een baan in de zorg? Neem dan contact op met één van de medewerkers van Werktijd Zorg. Rie-anne, Anette, Liza en Rina helpen u graag verder.

We zijn te bereiken op telefoonnummer: 0513-760033