Categorie: Nieuws

De langdurige werkloosheid in 2016 is gedaald ten opzichte van een jaar eerder; van 259.000 naar 215.000. Een daling van 17%. Het is de eerste daling van de langdurige werkloosheid sinds 2009. Opvallend is ook dat de werkloosheid onder ouderen omlaag ging. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). De daling onder ouderen is positief, maar toch reageren arbeidseconomen zeer voorzichtig en kritisch. Het is zeker niet zo dat langdurig werkloze ouderen opeens makkelijker aan werk komen. Nog steeds zijn 2 op de 3 werkloze ouderen langdurig werkloos. De CBS cijfers vertellen niets over hoeveel langdurig werklozen weer aan een baan zijn gekomen. Voor de leeftijdsgroepen onder de 55 jaar was een jaar eerder al een kleine daling ingezet. Onder 55 plussers nam toen het aantal langdurig werklozen nog met 12.000 toe tot 88.000. Vorig jaar daalde dat aantal naar 81.000. Mensen zijn langdurig werkloos als ze al 12 maanden geen werk hebben maar wel kunnen werken en recent nog hebben gesolliciteerd.

Bron: www.cbs.nl en www.volkskrant.nl

Digitaal ondertekenen; efficiënt en goedkoop!

Sinds enkele maanden bieden wij de mogelijkheid aan uitzendkrachten om hun documenten, zoals bijv. de uitzendovereenkomst, digitaal te ondertekenen. Uitzendkrachten maken, nadat ze een uitnodiging van ons hebben ontvangen, een account aan via www.flexwrapp.nl. Na registratie kunnen zij hun handtekening zetten op alle documenten waarop dit vereist is. Alle uitzendkrachten die in het bezit zijn van een e-mailadres ontvangen hun formulieren vanaf heden via digitale ondertekening.

De invoer van deze maatregel levert veel voordelen op voor beide partijen; het werkt efficiënt, post hoeft niet meer verstuurd te worden wat de nodige kosten bespaard en de uitzendkracht kan direct zijn handtekening zetten en heeft al zijn documenten bij elkaar onder 1 account. Ook voor inleners wordt er door onze software leverancier gewerkt aan de mogelijkheid om digitaal te ondertekenen. We hopen u hier binnenkort over te kunnen berichten.

Meer intercedenten met SEU vakdiploma

In 2016 heeft de Stichting Examen Uitzendbranche (SEU) 1.746 vakdiploma's uitgereikt. Van alle deelnemer is 69% geslaagd voor het examen. Steeds meer werkgevers in de uitzendbranche kiezen ervoor om vaste medewerkers op te leiden. In 2016 is het aantal flexorganisaties dat medewerkers opleidt tot SEU Uitzendmedewerker met 16.3% gegroeid.

Alle intercedenten die bij Werktijd werkzaam zijn, zijn in het bezit van dit SEU diploma. Ook worden zij periodiek via een opfriscursus bijgepraat over de actuele ontwikkelingen.  Wijzigingen in de wet- en regelgeving volgen elkaar in rap tempo op, opdrachtgevers en uitzendkrachten hebben een groeiende behoefte aan advies. Onze medewerkers beschikken over de benodigde kennis om u te voorzien van de juiste informatie.  Bron: www.flexmarkt.nl

Terug naar overzicht