Categorie: Nieuws

Voor werknemers die binnenkort werkloos worden en een WW aanvragen heeft het UWV handige hulpmiddelen beschikbaar gesteld die aangeven wat je moet regelen en wanneer. Op de website van het UWV is er een checklist beschikbaar waar de stappen op staan vermeld. Ook kun je op je telefoon een app downloaden 'Wegwijzer WW'. Via deze app krijg je bijvoorbeeld meldingen over zaken die geregeld moeten worden. Meer info vind je via deze link: http://www.uwv.nl/particulieren/campagne-handige-hulpmiddelen/index.aspx

Minister Asscher: meer flexibel werk is niet vreemd

Minister Asscher geeft aan dat het niet verwonderlijk is dat in de aantrekkende economie het aantal medewerkers met een flexibel contract harder stijgt dan het aantal werknemer met een contract voor onbepaalde tijd.

Van alle werknemers had in het derde kwartaal van 2016 73,2% een vast contract, ten opzichte van 73,8% in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Minister is dit niet te wijten aan de Wet Werk en Zekerheid. Het aantal flexwerkers stijgt harder, waardoor het percentage werknemers met een vast contract ten opzichte van vorig jaar daalde. Dit betekent echter niet dat het aantal vaste contractanten is gedaald.

Bron: De Telegraaf

Terug naar overzicht